Diverse

Ce este Power BI?

Power BI este un serviciu Microsoft de analiză de afaceri, care își propune să ofere vizualizări interactive și capacități de business intelligence (BI) cu o interfață suficient de simplă pentru că utilizatorii finali să-și creeze propriile rapoarte și tablouri de bord. 

Prezentare generală

Power BI oferă servicii BI bazate pe cloud, cunoscute sub numele de „Servicii Power BI”, împreună cu o interfață bazată pe desktop numită „Power BI Desktop”. Acesta oferă capacități de stocare a datelor, inclusiv pregătirea datelor, descoperirea datelor și tablouri de bord interactive. În martie 2016, Microsoft a lansat un serviciu suplimentar numit „Power BI Embedded” pe platformă să cloud Azure. Unul dintre principalii diferențiatori ai produsului este capacitatea de a încărca vizualizări personalizate.

Istorie

Această aplicație a fost concepută inițial de Thierry D’Hers și Amir Netz din echipa SQL Server Reporting Services de la Microsoft.  A fost proiectat inițial de Ron George în vară anului 2010 și numit Project Crescent. Project Crescent a fost inițial disponibil pentru descărcare publică pe 11 iulie 2011 inclus cu SQL Server Code Name Denali. Redenumit ulterior Power BI, Microsoft l-a prezentat în septembrie 2013 ca Power BI pentru Office 365. Prima versiune de Power BI s-a bazat pe programe de completare Microsoft Excel: Power Query, Power Pivot și Power View. De-a lungul timpului, Microsoft a adăugat, de asemenea, multe caracteristici suplimentare, cum ar fi întrebări și răspunsuri, conectivitate de date la nivel de întreprindere și opțiuni de securitate prin gateway-uri Power BI. 

Power bi înseamnă

Conectare și vizualizare datele utilizând platforma unificată și scalabilă pentru self-service și business intelligence (BI), care este ușor de utilizat și ajută să se obţină informații despre date.

Protecția completă a datelor

Cele mai citite articole

Protejează mai bine datele în rapoarte Power BI, tablouri de bord și seturi de date cu protecție persistentă care continuă să funcționeze chiar și atunci când sunt partajate în afara organizației sau exportate în alte formate, ar fi Excel, PowerPoint și PDF.

Mai bine împreună cu alte aplicaţii

Când se utilizează Power BI cu Azure și Office, valoarea maximă a tehnologiei și a datelor este extrasă. Deoarece Power BI cooperează cu tehnologia Microsoft în care exista deja încredere, se pot utiliza toate datele în mod productiv.

Combinarea Power BI cu alte aplicaţii face ca acest program să fie foarte versatil şi extrem de util pentru toate persoanele care vor să folosească servicii premium. Prin urmare este recomandat ca toţi cei care aleg astfel de servicii să citească despre ele pentru a înţelege cum funcţionează şi care sunt avantajele pe care le oferă, astfel încât la utilizatorul final să ajungă toate serviciile oferite de acest program. Documentarea este cea mai bună idee înainte de a utiliza Power BI.

Conectori de date extinse

Cu o bibliotecă în creștere de peste 120 de conectori gratuit, toată lumea primește o imagine completă pentru luarea deciziilor bazate pe date.

Power BI în acțiune

A se observa cât de ușor este să se creeze rapoarte, colaborări la tablouri de bord și să partajare de statistici, în interiorul și în afara organizației, cu instrumente ușor de utilizat.

Cele mai citite articole