Casa Ta

Te muți într-o locuință nouă? 5 lucruri de verificat

Dacă ai decis momentul să te muți într-o locuință nouă, cu siguranță știi că este necesar să ai în vedere câteva aspecte de verificat în noua casă. Află pe ce ar trebui să pui accentul și cum să verifici integritatea casei, pentru a ști exact câtă siguranță și protecție îți va aduce aceasta. 

Verifică instalația electrică a casei

Pentru ca o casă să fie sigură, ar trebui ca instalația electrică să funcționeze într-un mod impecabil. Dacă instalația este veche, atunci ar trebui să iei în calcul cumpărarea unor cabluri noi și, de asemenea, ar trebui să optezi pentru ajutorul unui electrician profesionist care să te ajute cu realizarea instalației. Poți afla prețul la cabluri electrice pe Mathaus.ro, iar tot de aici poți cumpăra o multitudine de alte produse care îți pot fi necesare pentru realizarea lucrărilor electrice. 

Verifică instalațiile sanitare

Funcționarea instalațiilor sanitare este deosebit de importantă, mai ales că vei dori să te bucuri de confort. Firește, acestea se degradează în timp ca urmare a uzurii normale, așa că mai mult ca sigur va fi nevoie să schimbi unele țevi, profile sau fitinguri.

Ca și în cazul instalațiilor electrice, s-ar putea să ai nevoie de un instalator profesionist care să te ajute cu realizarea lucrării, pentru a fi sigur că aceasta este efectuată în mod corect. 

Verifică integritatea casei din punct de vedere al infiltrațiilor

Infiltrațiile de apă denotă o problemă structurală destul de importantă, așa că va trebui să îți îndrepți atenția și spre acest aspect. Infiltrațiile de apă sunt vizibile cu ușurință mai ales la nivelul superior și la cel inferior, semnele constând în apariția unor pete extinse pe suprafața zidurilor. 

În cazul teraselor superioare, mai ales la bloc, vei vedea că apa se infiltrează la nivelul colțurilor casei, iar la nivel inferior aceste pete se ridică pe perete, ascensional, înspre zona geamurilor.

Infiltrațiile sunt periculoase mai ales pentru că deteriorează structura de beton și armătura, dar și pentru că apariția mucegaiului poate favoriza apariția unor probleme respiratorii în cazul organismului uman. 

Cele mai citite articole

Problema infiltrațiilor se poate rezolva destul de ușor folosind un produs special pentru hidroizolare, dar și în acest caz vei avea nevoie de ajutorul specialiștilor. 

Verifică tâmplăria casei

Verificarea tâmplăriei este necesară tocmai pentru a ști dacă aceasta poate crește eficiența energetică a noii locuințe. Este de preferat ca tâmplăria să fie realizată din termopan, cu geamuri cu camere speciale de aer, care să contribuie la menținerea unei temperaturi plăcute la interior. 

Ia așadar în calcul schimbarea tâmplăriei, optând pentru sisteme de închidere moderne, atât pentru geamuri cât și pentru ușile locuinței. 

Verifică instalațiile de încălzire

Va trebui să urmărești și felul în care este încălzită locuința. Verifică dacă există o centrală termică, dacă aceasta este funcțională și dacă sistemul de calorifere este, de asemenea, modern și funcțional. 

Dacă centrala nu există, verifică existența unui boiler sau ia în calcul implementarea unei astfel de îmbunătățiri, pentru că doar așa te vei putea bucura de confort. 

Este important să știi când au fost făcute reviziile la sistemul de încălzire, la centrală și la rețeaua de gaz, pentru a ști care sunt condițiile de funcționare și care este nivelul de investiții pe care va trebui să îl faci în viitor. 

Verificarea locuinței înainte de achiziție sau de mutarea efectivă te ajută să preîntâmpini unele probleme și să cunoști situațiile care ar putea să evolueze în incidente care să necesite rezolvare. Verifică așadar toate aspectele casei în care vrei să te muți, pentru ca nivelul de confort oferit de noua ta casă să fie maxim. 

Cele mai citite articole