Diverse

Tipuri de păr și sfaturi de îngrijire pentru fiecare în parte

Secretul unui păr frumos este îngrijirea și descoperirea produselor potrivite tipului tău de păr. Iată cum să îți îngrijești corespunzător și eficient fiecare tip de păr, pentru a obține un aspect sănătos, lucios și plin de vitalitate!

  • Îngrijirea părului drept

Dacă ai părul drept, acesta poate avea tendința de a se îngrășa mai repede. De aceea, atunci când îl speli, este indicat să folosești un șampon cu factor de curățare destul de puternic, dar și cu un efect de volum suplimentar. Poți găsi șampoane Fanola pentru diferite tipuri de păr, care te vor ajuta să redai strălucirea podoabei tale capilare.

Dacă părul tău drept este și fragil, ar fi indicat să folosești șampoane, măști și balsamuri cu efect fortificator, care conțin vitamine și ingrediente active și ajută la creșterea elasticității și rezistenței.

Atunci când usuci părul drept și fragil este important să nu freci firele cu prosopul, ci doar să înlături excesul de apă prin tamponare. Nu peria părul ud, căci acesta riscă să se rupă. Aplică o mască leave-in, trece-ți degetele prin păr și așteaptă ca acesta să se usuce natural. Apoi, îl poți pieptăna.

Dacă vrei să folosești uscătorul, fă acest lucru cu capul în jos, ridicând firele de pe scalp, pentru un plus de volum.

  • Îngrijirea părului ondulat

Pentru a menține structura buclelor și a te coafa cu ușurință, folosește un șampon și un balsam cu factor de hidratare.

În plus, atunci când vrei să-ți usuci părul, nu folosi căldură excesivă. Trece-ți degetele prin păr pentru a-l descurca – astfel, vei păstra textura naturală – apoi folosește-ți din nou degetele pentru a înfășura firele și pentru a „ghida” buclele să se formeze așa cum vrei.

Cele mai citite articole

Orice ai face, nu pieptăna părul ondulat cu peria, ci cu un pieptene cu zimți rari. Peria distruge structura buclelor, iar părul tău se va electriza foarte ușor.

  • Îngrijirea părului creț

Dintre toate tipurile de păr, cel creț pare să aibă nevoie de cea mai atentă îngrijire. Buclele strânse și proeminente se pot transforma într-un haos imposibil de gestionat, dacă nu folosești produsele potrivite.

Așadar, asigură-te că ai un șampon profesional potrivit, care să curețe părul fără să înlăture absolut orice urmă de grăsime. Nu șampona excesiv.

Părul creț se îngrașă foarte greu, forma naturală a firelor făcând dificilă călătoria sebumului de la rădăcină spre lungimi și mai ales spre vârfuri.

Pentru a evita uscarea excesivă, deteriorarea vârfurilor și uscarea scalpului, folosește produse blânde, hidratante, care să păstreze un nivel optim de hidratare, tot timpul.

De asemenea, înainte să dormi, prinde-ți părul creț într-un coc lejer sau într-o coadă în vârful capului. Astfel, vei evita frecarea părului de pernă și, implicit, electrizarea și uscarea.

Când vine vorba despre uscarea părului creț, folosește uscătorul cu opțiunea de aer călduț, dar nu fierbinte. Înainte să speli părul, descurcă-l cu un pieptene cu zimți mai rari. 

Indiferent de tipul tău de păr, asigură-te că respecți recomandările specifice și ai grijă de podoaba capilară într-un mod corect și consecvent. Doar astfel vei reuși să ai un păr sănătos și aspectuos!

Cele mai citite articole