Moda

Ghete sau botine? Cum faci alegerea potrivită

Urmează o zi importantă, așa că ți-ai pregătit outfitul cu o seară înainte. Ai ales o fustă sau o pereche de pantaloni, ai asortat-o atent cu un top potrivit, apoi te-ai gândit ce bijuterii vei purta și ce geantă vei lua. Totul sună perfect dar…cu ce te încalți?

Sună cunoscut, nu-i așa? Când se gândesc la o ținută, multe femei se concentrează pe haine și pe accesorii, și mai puțin pe încălțăminte. Mai ales că, de obicei, și garderoba clasică feminină include o mulțime de haine și doar câteva perechi de încălțări.

Cu toate acestea, încălțămintea este extrem de importantă, iar o pereche de încălțări alese strategic pot îmbunătăți semnificativ orice ținută. Acestea fiind spuse, iată aspectele de care să ții cont când alegi ghetele sau botinele în funcție de outfit!

1. Este un outfit elegant, casual sau smart casual?

Cu cât ținuta ta este mai elegantă, cu atât necesită o pereche de încălțări pe măsură. De exemplu, o ținută office pentru o întâlnire importantă merită o pereche de botine cu toc mic, din piele, într-o nuanță neutră.

Pe de altă parte, un outfit casual, pentru o ieșire în oraș cu prietenele sau o plimbare prin parc, are nevoie de o pereche de ghete cool, cu talpă plată sau tip platformă.

Iar atunci când porți o ținută smart casual, cu jeanși și sacou, de exemplu, poți îndrepta outfitul mai mult în direcția dorită alegând fie o pereche de ghete cu șiret, fie o pereche de botine cu animal print sau din piele întoarsă.

2. Care este forma corpului tău?

Unele încălțări flatează orice siluetă, în timp ce altele sunt ceva mai pretențioase. Prin urmare, dacă vrei să porți outfituri care să-ți scoată în evidență formele sau care să-ți ascundă imperfecțiunile, alege strategic.

Cele mai citite articole

În cazul în care ai picioare lungi și o siluetă androgină sau un corp firav, poți opta pentru o ținută alcătuită dintr-o fustă maxi și o pereche de ghete fără toc.

Dacă ești mai corpolentă și vrei să creezi efectul de picioare suple și alungite, poartă o pereche de jeanși cu croială dreaptă și o pereche de botine din piele naturala pentru femei, cu toc. Acestea îți vor oferi un aer sexy și feminin, precum și o postură care te face să pari mai înaltă și mai suplă.

Extra tip: Dacă ai glezne subțiri și vrei să le scoți în evidență, poartă botine strâmte, care se mulează perfect pe picior. Iar dacă vrei să ascunzi niște glezne mai groase, ghetele pot face cu succes acest lucru.

3. Vrei să conturezi o ținută feminină sau masculină?

Outfiturile de inspirație masculină pot fi extrem de sexy, dacă le porți cu atitudinea potrivită. În funcție de energia pe care dorești să o transmiți, alege o pereche de ghete chunky, cu șireturi sau catarame, fără toc sau cu o talpă înaltă și accentuată, sau o pereche de botine slim, cu șireturi delicate, într-o culoare pastelată, sau negre, din piele întoarsă.

Pentru outfitul cu ghete, poartă o pereche de pantaloni office creion, o cămașă neutră, cambrată, și un sacou supradimensionat sau nu, în funcție de înălțimea de și de statura ta.

Dacă optezi pentru botine, combină-le cu o rochie office sau cu o fustă vaporoasă și un top cu umerii decupați.

Încălțările alese pot influența enorm atât atitudinea, postura și silueta conturată, cât și stilul vestimentar. Așadar, ține cont de recomandările de mai sus atunci când nu știi ce să alegi.

Cele mai citite articole