Diverse

Top 5 exerciții fitness pe care le poți face cu ajutorul unei trambuline fitness

fitness

Deși pare o alegere mai nonconformistă și destul de subestimată pentru exercițiile fizice, trambulina fitness este, de fapt, unul dintre cele mai moderne aparate, fiind faimos chiar și în rândul vedetelor. Nu doar că este o modalitate foarte distractivă și amuzantă prin care poți face mișcare, dar este și un aparat foarte eficient cu ajutorul căruia poți ajunge la o formă fizică excelentă, având în vedere numărul mare de calorii pe care te ajută să-l arzi și varietatea de mișcări pe care le poți realiza. 

În cele ce urmează vom discuta despre top cinci tipuri de antrenament pe care le poți face cu un astfel de aparat, iar acest lucru poate te va face să iei în considerare să-ți achiziționezi și tu cea mai bună trambulină fitness.

Pentru a avea cele mai bune rezultate, este recomandat să combini mai multe exerciții, pentru a stimula o ardere mai mare a caloriilor, să-ți crească rezistența musculară, dar să te și binedispună. Trambulina fitness este, astfel, combinația perfectă între util și plăcut. 

În doar o jumătate de oră de exerciții pe trambulină, se pot arde circa 300-400 de calorii. Acest aparat este, de asemenea, foarte prietenos cu ligamentele și tendoanele, deoarece mișcările efectuate exercită o presiune redusă pe articulații. Hai să vedem care sunt exercițiile!

  1. Săriturile

Cele mai citite articole

Nu poți vorbi despre o trambulină fără să te gândești la săriturile simple și controlate. Pare un exercițiu destul de ușor, însă te va ajuta să ai niște gambe și coapse de invidiat, iar dacă săriturile sunt executate corect, abdomenul tău va fi și el implicat. Poți crește frecvența săriturilor pentru un exercițiu mai solicitant și o ardere mai rapidă a caloriilor.

  1. Genuflexiunile

Un exercițiu ceva mai intens, dar care va pune în mișcare toți mușchii corpului, în special mușchii abdominali, pentru că ei îți vor asigura echilibrul în timpul mișcării și o postură corectă, pentru a evita accidentările spatelui și a lombarului. Genuflexiunile le poți realiza fie normal, din poziție statică, fie din săritură, cu aterizare în genuflexiune, însă trebuie să ai grijă ca aterizarea să fie cu genunchii ușor îndoiți, pentru a nu-i accidenta.

  1. Greutăți

Poți merge și mai departe prin a adăuga și greutăți în antrenamentul tău. Fie că alegi greutățile pentru glezne, fie că alegi ganterele, vei avea parte de un antrenament cardio de tonifiere, care te va ajuta să-ți dezvolți musculatura. 

  1. Exerciții de izometrie

Exercițiile de izometrie, în general, sunt cele care antrenează mușchii din poziție statică. Corpul este nevoit să mențină mușchii încordați pe o perioadă mai lungă de timp, iar această tensiune prelungită ajută la sculptarea mușchilor. Poți încerca să sari în lateralele trambulinei, alternativ, schimbând greutatea de pe un picior pe altul și menținând poziția timp de câteva secunde. Nu uita să-ți păstrezi genunchii ușor flexați pe întreaga durată a acestui exercițiu.

  1. Exerciții de aerobic

Poți realiza aproape orice antrenament de aerobic și pe trambulina fitness. Efectul va fi garantat, și anume de epuizare, ceea ce ne și dorim, pentru că asta înseamnă că ai avut parte de un antrenament intens, cu un număr mare de calorii arse. Te poți inspira și din antrenamentele de Kangoo Jumps, pentru că folosesc, în mare, cam același principiu.
Pe site-ul https://fitnessday.ro o să ai de ales dintr-o mare varietate de exerciții pe care le poți realiza cu ajutorul unei trambuline. Nu doar că va fi un antrenament eficient, însă promitem că te vei și distra.

Cele mai citite articole