Diverse

Un feliator mezeluri bun, tăieri potrivite la momentul oportun

Eficient, durabil, sigur în utilizarea lui de către persoana care îl manevrează, ușor de manevrat și de curățat, cu un design modern. Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care ar trebui să le aibă un feliator mezeluri bun.Acest echipament oferă numeroase avantaje pentru orice raion de carmangerie dintr-un supermarket sau unitate HoReCa și adaugă valoare suplimentară produselor oferite consumatorilor.

Nu e de mirare că acest dispozitiv electric profesional este din ce în ce mai popular mai ales în bucătăriile restaurantelor și cantinelor cu un număr mare de clienți. 

Feliatorul de mezeluri, un must have pentru profesioniști

În mod tradițional, feliatorul este un echipament folosit zilnic și cu o intensitate mare pentru a felia o varietate de produse vândute fracționate.

Cu toate acestea, în restaurante și cafenele, feliatorul era la început destul de rar întâlnit. Dar acest scenariu s-a schimbat. Astăzi, utilizarea feliatorului devine popular în bucătării, deoarece permite rapiditate maximă în condițiile unei tăieri de precizie.

Mai mult decât în alte sectoare de activitate, în domeniul preparării profesionale a alimentelor, mai ales în zbuciumul oricărei bucătării de restaurant, timpul înseamnă bani, mai exact profit. Cu cât sunt pregătite rețete mai rapide, cu atât sunt mai mulțumiți clienții și, prin urmare, pot fi produse mai multe feluri de mâncare, iar veniturile sporesc.

Nu e de mirare că nu se poate imagina, spre exemplu, o unitate fast food, unde viteza este literă de lege, care să nu posede și un feliator mezeluri.

Tăieturile foarte fine de cârnați, de exemplu, face ca aceștia să fie mai bine apreciați, fac rețeta mai armonioasă. Cu cât este mai mică grosimea feliei, cu atât va fi mai gustoasă!

Există o explicație bună pentru acest lucru: produse precum salamul sau alte mezeluri sunt adesea asezonate cu ierburi, piper și alte tipuri de condimente. Dacă sunt feliate prea gros aceste produse din carne, există riscul ca aceste mirodenii să fie distribuite inegal.

De exemplu la niște mezeluri care includ ardei iute sau boabe de piper întregi, o feliere manuală prea groasă, cu ajutorul unui cuțit, va lăsa câteva felii cu boabe de condimente întregi, iar altele simple, fără gust.

Cele mai citite articole

Cu un feliator electric de calitate, de mare precizie, se poate tăia totul uniform, asigurându-se că până și cele mai mici boabe de piper negru să fie secționale, distribuind astfel în mod egal aromele existente în mezelul respectiv! De asemenea, grosimea foarte subțire a feliei va permite ca papilele gustative să se bucure mai mult de explozia de gust.

Iată de ce sandvișurile vândute care includ felii extrem de subțiri fac ca umpluturile dintre feliile de pâine să fie mai echilibrate. La fel și antreurile servite la restaurant sunt mai delicate, mai bine apreciate, dacă includ felii de grosime foarte redusă.

Ce trebuie să se ia în considerare atunci când alegeți un feliator mezeluri optim?

Unii factori sunt esențiali pentru a asigura calitatea înaltă a unui echipament profesional de feliere.

Finisajul din aluminiu anodizat și/sau oțel inoxidabil este ideal, deoarece nu permite penetrarea lichidelor sau a grăsimilor. În plus, aceste materiale nu ruginesc, spre deosebire de cele realizate din oțel carbon.

De asemenea, trebuie luate în considerare performanța în funcționare (numărul de felii realizate într-o unitate de timp), siguranța operațională și ușurința în procesul de curățare absolut obligatorie după folosirea echipamentului. 

Echipamentele eficiente pot furniza, în medie, 45 de felii pe minut, păstrând tăieturile lin și arătând perfect.

Este important să aveți versatilitate în materie de tăiere, deoarece uneori cererea este pentru o grosime a feliei mai mare, iar  alteori mai subțire. Echipamentele bune vor putea cu siguranță să răspundă diferitelor nevoi și preferințe ale clienților, asigurându-le satisfacția.

Diametrul lamei este o altă cerință care merită o atenție specială. Este necesar să se investească în aparate de feliere care au lama proporțională cu produsul care trebuie tăiat.

După cum am văzut, feliatorul de mezeluri se dovedește a fi un aliat util și important în rutina strânsă a serviciilor alimentare și a restaurantelor. Prin urmare, investiția în acest echipament oferă soluții excelente pentru buna funcționare a bucătăriei profesionale și pentru calitatea mâncărurilor servite.

Cele mai citite articole