Lifestyle

4 pași esențiali în rutina de îngrijire a tenului

Rutina zilnică diferă de la persoană la persoană în funcție de particularitățile tenului, dar și de perioada dimineții și a serii în care sunt aplicate produsele, însă ordinea și gamele de cosmetice trebuie respectate dacă îți dorești un ten sănătos, fără impurități și mereu tânăr. 

Chiar dacă până acum simțeai nevoia să te demachiezi și să aplici prima cremă pe care o credeai de cuviință, este timpul să încerci o nouă abordare! Cu siguranță te vei simți mult mai bine cu tine și cu aspectul tău!

Dacă vrei să știi cum stabilești o rutină de îngrijire a tenului, cum folosești produsele pentru ten: demachiantul, crema, tonicul sau scrubul pentru față, când este recomandat să aplici cosmeticele și la ce ajută fiecare dintre acestea, atunci urmărește cei 4 pași esențiali prezentați în rândurile următoare!

Etapa 1. Demachiantul

Demachierea este una dintre cele mai importante etape pentru tenul tău, datorită acesteia vei avea întotdeauna un ten sănătos și fără impurități. Vei găsi numeroase tipuri de demachiant având în vedere specificațiile tenului tău, dar și formula și ingredientele produsului.

Pe bază de apă. Demachiantul pe bază de apă poate fi folosit zilnic pentru a îndepărta machiajul și impuritățile de la nivelul pielii. Acesta poate fi sub formă de loțiune sau lapte.

Pe bază de ulei. Demachiantul pe bază de ulei este ideal pentru îndepărtarea fardurilor waterproof: pentru ochi, buze și ten.

Bifazic. Demachiantul bifazic conține o parte uleioasă și una apoasă. Flaconul se agită pentru a combina cele două lichide. Poate fi folosit atât zilnic, dar și pentru machiajul profesional și foarte rezistent.

Apa micelară. Apa micelară este un demachiant mai soft care dizolvă machiajul și eliberează porii de mizerie, praf sau fum. Lasă tenul fin.

Etapa 2: Loțiunea tonică

Loțiunea tonică este la fel de importantă ca produsele de demachiere deoarece aceasta va curăța în profunzime pielea. Demachiantul poate să mai lase anumite urme de machiaj sau praf pe față, iar loțiunea va îndepărta orice corp sau particulă străină, lăsând porii curați și pregătiți pentru următorul pas.

Etapa 3. Crema în funcție de ten

Tenul necesită îngrijire și hidratare pentru a fi sănătos, de aceea este important să alegi crema de față în funcție de specificul pielii tale. Totodată, încearcă în perioadele caniculare, în care vei fi expusă perioade îndelungate la soare, să folosești creme cu protecție solară de minim 30 SPF.

  • Ten normal. Tenul normal are o cantitate echilibrată de sebum. Nu are zone uscate sau uleioase iar luciul său este natural. Folosește o cremă ușoară ce hidratează bine pielea.
  • Tenul uscat. Tenul uscat sau deshidratat necesită hidratare intensă, așa că aplică o cremă bogată în substanțe nutritive care protejează tenul de factorii externi nocivi și care hrănesc în profunzime epiderma. Fără hidratare, tenul uscat va avea un aspect neplăcut, inelastic și chiar pot apărea mici crăpături și cojițe.
  • Tenul gras. Tenul gras și cel cu tendințe acneice prezintă adesea imperfecțiuni la nivelul feței, precum punctele negre și punctele albe. Alege cremele ce conțin sulf, acid salicilic, cărbune, zinc, aloe vera, vitamina C sau ulei de arbore de ceai.

Etapa 4. Exfolierea: mască sau scrub

Exfolierea tenului se poate realiza cu ajutorul unei măști faciale, cu scrub sau exfoliant. Aceasta etapă trebuie aplicată cel puțin bisăptămânal pentru a înlătura pe deplin celulele moarte de pe piele dar și să curețe în adâncime porii. Ține minte că exfolierea se aplică întotdeauna înainte de crema de față pentru ca tenul să absoarbă bine produsele următoare.

Deci, după ce ai aflat care sunt pașii esențiali pentru o rutină de îngrijire a tenului, trebuie doar să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de piele și să le folosești în mod constant. Poate la început îți va fi greu să urmărești toate etapele, însă în timp vei observa cum acestea vor face parte din ritualurile tale zilnice!