Diverse

Ferestre eficiente din punct de vedere energetic pentru casa ta

Pentru cei care s-au intrebat vreodata din ce este facuta tamplaria PVC – raspunsul este, clorura de polivinil. Este unul dintre materialele preferate ale arhitectilor din ultimii ani. Clorura de polivinil este cunoscuta si sub denumirea de PVC, insa numele sau complet este mai rar folosit. 

Caracteristici distinctive: 

  • este un material foarte durabil si are, de asemenea, proprietati excelente de izolare termica si fonica; 
  • este favorabil pentru utilizare in locuri unde exista amplitudini mari de temperatura – de la -10 la +60 de grade;
  • este foarte rezistent la influentele externe, inclusiv la un numar mare de acizi. 

Ce tip de sticla sa aleg?

Cealalta parte principala a fiecarei tamplarii este sticla. Atunci cand se aleg geamurile, trebuie sa se tina cont de expunerea locuintei si de cat de zgomotoasa este zona. De asemenea, ferestrele trebuie sa fie cat mai eficiente din punct de vedere energetic.

Statisticile arata ca  41% din caldura din casa iese prin ferestre.  Doar 9% prin podele, 26% pereti si aproximativ 24% prin acoperis. Ceea ce arata clar cat de importanta este calitatea ferestrelor termopan. 

Cand vine vorba despre eficienta energetica, profilele de tamplarie PVC sunt pe primul loc.

Exista mai multe tipuri diferite de sticla care sunt produse prin tehnologii diferite:

  • sticla float – aceasta este cea mai standard si obisnuita sticla. Este fabricata folosind o tehnologie care nu s-a schimbat de-a lungul anilor si nu are calitati deosebite, fiind mai potrivita pentru sere si gradini, deoarece are o transmisie foarte buna a luminii, dar aproape fara proprietati de izolare fonica si termica.
  • sticla Low-E – este de obicei sticla transparenta, dar diferenta este ca pe una dintre suprafetele sale se aplica un strat subtire de particule de metal. Astfel sticla are un factor solar ridicat si transmite o cantitate mare de caldura solara, iar in acelasi timp are un coeficient scazut de conductivitate termica, ceea ce inseamna ca ajuta la retinerea caldurii in incapere si nu limiteaza caldura solara. Acest tip de sticla este o solutie extrem de potrivita pentru cladirile pozitionate la nord si est sau cladiri cu fatade umbrite. 
  • 4 seasons – cand vine vorba de alegerea sticlei pentru o locuinta cu expunere sudica, varianta optima pentru alegerea sticlei este aceasta. Este o sticla care are un strat special de aliaje de argint, ce ajuta la reducerea pierderilor de caldura. Are un factor solar scazut si un coeficient scazut de conductivitate termica. Cu alte cuvinte, transferul limitat de caldura, atat din exterior spre interior, nu permite caldurii din camera sa scape in exterior. Vara reduce caldura care patrunde prin geam, in timp ce iarna nu lasa caldura din incapere sa se piarda prin sticla.

O tamplarie Salamander ofera o mare varietate de dimensiuni si culori. Alegerea culorii depinde in intregime de dorinta clientului.

In concluzie, ferestrele din PVC sunt o solutie ideala pentru orice casa, care se  remarca prin calitati incontestabile, precum eficienta energetica ridicata si durata lunga de viata.

Femei Moderne

Adauga comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!