Sanatate

5 avantaje ale implantului dentar

Cauți informații despre implanturile dentare? Acestea sunt o alternativă excelentă la lucrările de punte sau la protezele dentare tradiționale și sunt considerate de majoritatea dentiștilor drept cea mai bună opțiune de înlocuire a dinților pierduți.

5 avantaje ale implantului dentar

Am pregătit pentru tine câteva informații oferite de profesioniștii din domeniu, care să te ajute să iei decizia corectă pentru zâmbetul tău.

1. Implanturile dentare sunt practic la fel de puternice ca și dinții naturali pe care îi înlocuiesc. Implanturile dentare sunt singura opțiune disponibilă de înlocuire a dinților naturali din punct de vedere al rezistenței și durabilității. Persoanele care au primit implanturi dentare au o capacitate de a mușca și de a mesteca aproape identică cu cea de care s-au bucurat cu dinții lor naturali. Odată ce un implant dentar este plasat în osul maxilarului pacientului, osul fuzionează în jurul implantului. Este o legătură atât de puternică încât imită rezistența naturală a rădăcinii dintelui care a fost înlocuită de implant.

2.Chirurgia implantului dentar nu este complicată sau periculoasă. Unii oameni pot crede că, deoarece operația de implant dentar implică implantarea unei proteze în osul maxilarului, este o procedură complicată. Cu toate acestea, chirurgia implantului dentar este o procedură de rutină efectuată de mii de medici stomatologi. Chirurgia implantului dentar are o rată de succes de peste 98%. Oricine are o stare de sănătate rezonabilă și are suficient maxilar pentru a susține un implant dentar este un candidat bun pentru procedură.

3.Este destul de ușor să ai grijă de implanturile dentare. Deși dinții naturali sunt susceptibili la carii, implanturile dentare nu sunt. Deoarece sunt realizate din materiale care nu sunt afectate la fel ca dinții naturali, implanturile dentare nu pot forma carii. Odată ce locul implantului dentar s-a vindecat complet, periajul normal și ața dentară sunt tot ceea ce este necesar pentru îngrijirea lui.

Cele mai citite articole

4.Implanturile dentare protejează împotriva pierderii osoase. O consecință naturală a pierderii dinților implică pierderea osului care susținea dintele lipsă. În absența rădăcinii dintelui, maxilarul se resoarbe sau se retrage. Pe măsură ce osul maxilarului își schimbă forma, schimbă și forma gurii și chiar fizionomia. Pierderea osului poate avea ca rezultat modificări faciale observabile, riduri și linii fine în jurul gurii și bărbiei. Implanturile dentare imită forma și rezistența rădăcinilor naturale ale dinților și ajută la conservarea osului maxilarului, împiedicând apariția acestor lucruri.

5.Implanturile dentare oferă beneficii pentru sănătate.

O gură mai sănătoasă. O gură sănătoasă este una care are un set complet de dinți. Doar un dinte lipsă poate duce la strambarea celorlalți dinți, ceea ce face mai dificilă curățarea acestora. Când dinții sunt greu de curățat, există șanse mai mari de a fi diagnosticat cu probleme orale, cum ar fi cariile.

Un zâmbet plăcut din punct de vedere estetic. Majoritatea oamenilor cărora le lipsește cel puțin unul din dinți zâmbesc mult mai rar și au o stimă de sine mai scăzută. Aceasta înseamnă că își vor ascunde mai des zâmbetul.

Capacitatea de a vorbi mai ușor. O dantură completă este necesară pentru a vorbi corect. Deoarece un implant dentar acționează la fel ca un dinte real, alegerea acestei opțiuni de înlocuire a dinților permite pacienților să vorbească din nou clar și încrezător.

Capacitatea de a mânca mai ușor. Fiecare dinte are un rol important, mai ales când vine vorba de procesul de masticație. Fiecare aliment trebuie mestecat corespunzător, astfel încât să poată fi digerat ușor.

Cele mai citite articole