Sanatate

5 beneficii surprinzătoare ale terapiei prin masaj

Nimic nu se compară cu un masaj realizat de un profesionist. Dincolo de faptul că masajul te poate ajuta să te relaxezi, terapia prin masaj poate face mult mai mult decât atât. Dacă ești interesat să urmezi un curs de maseur, iată câteva motive suplimentare pentru a face asta cât mai repede.

1.Combate durerile provocate de postura incorectă a corpului

Majoritatea persoanelor se confruntă cu un fel de stres provocat de postură. De cele mai multe ori acest stres tinde să se manifeste la nivelul umerilor și gâtului. Mai ales în cazul celor care lucrează la birou și stau mult pe scaun. 

Formele mai avansate de stres provocate de postura incorectă apar ca durere sau slăbiciune la nivelul spatelui și fesierilor, cauzate de perioade prelungite de ședere pe scaun.

Terapia prin masaj poate combate dezechilibrul cauzat de stat prea mult pe scaun. Aceasta înseamnă că poți munci în continuare la birou atâta timp cât te programezi regulat la ședințe de masaj.

2. Ameliorează durerile musculare

Ai dureri la nivelul mușchilor? Terapia prin masaj te poate ajuta. Masajul crește și îmbunătățește circulația. La fel cum îți freci cotul când îl lovești de o masă, tot așa masajul ajută la ameliorarea durerii.

Un studiu realizat în 2011, publicat în Annals of Internal Medicine, a descoperit că beneficiile terapiei prin masaj pentru durerile cronice de spate sunt la fel de eficiente ca și alte metode medicinale de tratament. 

3. Calmează anxietatea și depresia

Cele mai citite articole

Atingerea umană, într-un context care este sigur, prietenos și profesionist, poate fi incredibil de terapeutică și relaxantă. Femeile diagnosticate cu cancer de sân care au primit masaj de trei ori pe săptămână au raportat că sunt mai puțin deprimate și mai puțin supărate, potrivit unui studiu din 2005, publicat în „International Journal of Neuroscience”.

De asemenea, un studiu publicat în „Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry”, a constatat că pacienții care erau deprimați și anxioși erau mult mai relaxați și fericiți după masaj, și că le-a scăzut nivelul de stres.

4. Îmbunătățește somnul

Nu numai că masajul provoacă un somn odihnitor, ci îi ajută și pe cei care nu se pot odihni confortabil. Masajul promovează relaxarea și somnul la cei care urmează chimioterapie sau radioterapie.

De asemenea, masajul îi ajută pe bebeluși să doarmă mai mult, să plângă mai puțin și să fie mai puțin stresați, potrivit cercetărilor de la Universitatea din Warwick.

5. Crește imunitatea

Un studiu din 2010 publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a constatat că masajul crește numărul de celule albe din sângele pacienților, care joacă un rol important în apărarea organismului de boli. 

În plus, îmbunătățește funcția imunitară pentru persoanele cu HIV, au constatat cercetătorii.

Cele mai citite articole