Moda

Comandă haine din lână merinos pentru un plus de confort

În boutique-ul naia.ro vei găsi o selecție de articole din fibre naturale și confortabile, fabricate în mod responsabil față de natură, de oameni și de animale. Fii în armonie cu întreaga creație și nu mai recurge la înlocuitori nocivi pentru organism.

Articolele din materiale organice din acest magazin online sunt originale, frumoase și perfecte pentru aceia care vor să se reconecteze cu natura.

Există aici inclusiv colecții românești deosebite, care îți vor atrage atenția cu siguranță.

Te-ai putea orienta, e exemplu, spre articolele textile din lână. 

Principalele avantaje pe care le găsim la îmbrăcămintea din lână de oaie merinos 

Lâna merinos este: naturală, regenerabilă, biodegradabilă, ignifugă.

Hainele confecționate din acest material special evită sau cel puțin întârzie foarte mult apariția mirosurilor urâte generate de transpirație, datorită proprietăților sale antibacteriene. 

Chiar și după un efort mare, primele straturi de lână merinos aproape că nu miros, pot chiar să fie mai multe zile fără spălare Mai mult decât atât, nu este recomandat să se spele prea des aceste haine pentru a le păstra viața. Această proprietate contra mirosului este probabil cea mai relevantă diferență comparativ cu îmbrăcămintea sintetică.

Cele mai citite articole

Aceste haine sunt foarte respirabile și ține eficient umiditatea departe de corp pentru că o conduce până la suprafața țesăturii, unde ea se evaporă. 

Iată de ce asemenea tip de îmbrăcăminte reprezintă un mare atu față de hainele confecționate din bumbac, fie el și organic, care se udă puternic, mai ales după exercițiile fizice foarte solicitante.

Piesele de vestimentație din lână merinos  au frecvent o utilizare foarte versatilă și au un raport foarte bun între gradul de menținere al căldurii pe care îș oferă și greutate.

Clienții ce cumpără asemenea piese de îmbrăcăminte sunt entuziasmați și de faptul că ele sunt plăcute de purtat: se mulează pe corp și zgârie mult mai puțin decât puloverele clasice din lână de oaie, datorită fibrelor care sunt mult mai fine. În plus, aceste haine nu au un volum foarte mare, deci nu îți adaugă vizual niște kilograme în plus.

Acest tip de lână se contractă sub efectul căldurii, permițând evacuarea mai bună a aerului cald, în timp ce, în schimb, în prezența frigului și a umidității (în special provenită din transpirație), lâna se umflă și face posibilă captarea mai bună a aerului, ceea ce îi mărește capacitățile de izolare.

În concluzie? Lâna merinos rămâne cel mai bun material în ceea ce privește reglarea termică. În general, lâna se usucă mai repede decât cea sintetică.

Reglarea termică este intim legată de metabolismul purtătorului. Dacă vrei să ajuți reglarea termică a organismului cu ajutorul pieselor vestimentare, o îmbrăcăminte plăcută de purtat într-o gamă largă de temperaturi, caldă, fără senzația de umiditate, optați pentru cele din lână merinos! Corpul uman nu are senzori de umiditate, senzația de umiditate este de fapt o senzație de frig datorită evaporării umidității existente la nivelul hainelor, care consumă din energia termică a corpului.

Este recomandabil ca să nu te speli hainele de acest fel mult prea des, lucru inutil datorită proprietăților sale antibacteriene. De obicei pentru asta se utilizează un detergent special pentru lână și la un program blând de spălare la maxim 40 de grade Celsius. De asemenea, e bine să îți protejezi hainele departe de agresiunile externe ce le pot degrada (ramuri, insecte etc.).

Cele mai citite articole