Sanatate

Cum alegi corect patul pentru un somn odihnitor: 5 lucruri de care sa ții cont

O treime din viață este petrecută dormind, deci, e de la sine înțeles de ce alegerea unui pat bun este importantă. Un pat prost ales poate să ducă la dureri musculare, de spate sau chiar insomnie. În schimb, un pat ales bine poate să te ajute să eviți toate aceste probleme.

Află din acest articol cum alegi corect patul pentru un somn odihnitor și câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

Ia în considerare dimensiunile camerei

Fie că te interesează paturi single, paturi 160 x 200 (Queen size) sau 180 x 200 (King size), un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare este dimensiunea pe care o are încăperea în care va sta modelul ales, pentru a te asigura că acesta încape. Dacă dormitorul are dimensiuni mici, clar, vei întâmpina dificultăți în a amplasa corect patul. Pentru a te relaxa corespunzător, ai nevoie de spațiu suficient în jurul acestuia.

Ține cont de câte persoane folosesc patul

În strângă legătură cu ideea anterioară este dimensiunea pe care o are patul și câte persoane ar trebui să fie deservite de acesta. Dacă dormi singur, atunci un pat tipic, clasic, de o singură persoană, îți poate fi de ajuns. În cazul în care spațiul îți permite, desigur, poți să te răsfeți cu un pat mai mare.

Evident, pentru un cuplu, este recomandat un pat dublu, Queen sau King size, pentru a avea loc amândoi. Acest lucru este cu atât mai important dacă aveți un copil mic, deoarece acesta poate veni să doarmă alături de voi în nopțile în care este furtună afară, a avut un coșmar etc.

Adaugă o tăblie de pat

Tăblia de pat este un element care poate contribui foarte mult la aspectul general pe care îl are patul, dar, per total, chiar și dormitorul. O tăblie de pat tapițată poate arăta grozav într-un decor modern, una metalică oferă un aspect minimalist și urban, în timp ce lemnul creează o estetică clasică, mai tradițională.

De la catifea la bumbac, alegerea materialului care acoperă tăblia este la fel de importantă, deoarece te ajută să obții look-ul pe care ți-l dorești pentru dormitor. Dormitorul trebuie să arate primitor și frumos, de aceea, astfel de decizii sunt importante.

Alegerea saltelei

Nu poți să ai un pat fără saltea. Calitatea și caracteristicile saltelei sunt aspecte importante, de care trebuie să ții cont, deoarece contribuie foarte mult la calitatea somnului tău. O saltea ar trebui să se muleze pe corpul tău, să aibă un echilibru bun între moale și tare și să aibă dimensiunile potrivite pentru patul tău. Astfel, te poți bucura de un somn odihnitor imediat cum pui capul pe pernă.

În schimb, o saltea care nu este aleasă bine nu te va lăsa să te odihnești la fel de bine și poate duce chiar la insomnie, deoarece simți că nu-ți găsești poziția corectă în pat.

Funcționalitatea patului

Un pat poate fi mai mult decât locul în care dormi. Un model cu otoman sau divan îți permite să ai un loc ascuns pentru depozitarea lucrurilor, ceea ce este ideal, mai ales în cazul în care ai spațiu limitat pentru depozitare. Aici poți pune plapumele sau pernele, ori chiar așternuturile, pentru a te le avea mereu la îndemână.

Ține cont de aceste sfaturi atunci când vrei să-ți alegi un pat. Acestea te vor îndruma către un model care are atât un design plăcut, potrivit dormitorului tău, cât și garanția că, cel mai probabil, te vei bucura de un somn odihnitor și liniștitor de acum înainte, ori de câte ori mergi la culcare.

Femei Moderne

Adauga comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!