Sanatate

Hranirea bebelusului cu lapte praf: care sunt avantajele

Formula de lapte sau alaptat, cum este mai bine pentru bebelus, o tema de dezbatere mereu actuala in randul mamicilor. Partea buna a acestor dezbateri care au loc mereu este accea ca, in final, fiecare mama este libera sa decida ce este mai bine pentru copilul ei si pentru ea.

In continuare, iata care sunt cateva dintre avantajele hranirii copilului cu formula de lapte.

Mai multa libertate pentru mama

In primele luni dupa nastere, mamele ajung inevitabil sa simta epuizarea din cauza oboselii acumulate. Faptul ca bebelusul este hranit la timp, cu formula de lapte potrivita, le permite acestora sa se bucure de cateva ore de odihna sau de relaxare, in timp ce copilul este ingrijit de bunica, bona sau alte persoane care sunt in jur.

Este mai putin incomod

Hranirea copilului cu biberonul este mai simpla, in timpul deplasarilor sau in locurile publice, unde nu toate mamele s-ar simti confortabil sa isi alapteze copilul. Astfel, copilul isi primeste mesele corespunzator si in cele mai igienice conditii, chiar si atunci cand nu este acasa.

Cele mai citite articole

Atunci cand copilul este hranit cu o anumita formula de lapte praf, mama nu este nevoita sa isi schimbe dieta sau sa manance mai mult.

Formulele de lapte recomandate copiilor inca din prima zi contin toti nutrientii de care acestia au nevoie, asa cum este Topfer 2 sau 1. Atunci cand copilul este hranit cu lapte praf, cele mai multor mame li se recomanda sa nu mai dea si alte vitamine suplimentare bebelusului. Formulele de lapte praf sunt in mod normal imbogatite atat cu fier cat si cu vitamina D, esentiale pentru buna dezvoltare a copiilor.

Stii exact cat mananca copilul, atunci cand acesta este hranit cu lapte formula. In acest fel, mama nu trebuie sa se mai intrebe daca bebelusul a mancat suficient si sa isi faca tot felul de griji.  Odata ce copilul a terminat portia de lapte din biberon, mama stie ca acesta este satul si va fi linsiti pentru urmatoarele cateva ore. 

Cand copilul este hranit cu formula de lapte, mama poate fi si mai linistita pentru ca poate avea astfel parte de ajutor pentru hranirea bebelusului. Tatal, bunicii, fratii sau prietenii pot profita de acest moment petrecut impreuna cu cel mic pentru a lega o relatie puternica.

Hranirea cu biberonul ajuta la stabilirea mai usoara a unei rutine. In acest fel, mama va sti cand bebelusul este nervos din cauza ca este flamand si cand este nervos pentru ca este obosit si vrea sa doarma.

Poti alege formula de lapte potrivita nevoilor bebelusului tau. Exista multe optiuni de formule de lapte dintre care fiecare mama poate alege, unele contin anumite ingrediente speciale, altele sunt hipo-alergenice si asa mai departe. Vezi care sunt variantele disponibile de lapte praf Hipp.

Cele mai citite articole