Diverse

5 moduri creative in care poti decora ferestrele

Grija pentru ferestrele casei trebuie privita din mai multe perspective. In primul rand, acestea trebuie sa fie sigure si eficiente energetic. Dupa ce ai asigurat functionalitatea materialelor, este timpul sa te ocupi de estetica lor. 

Pentru imaginea generala ca casei tale, ferestrele trebuie impodobite din exterior. Insa perspectiva de care ai parte cel mai mult este cea din interior, asadar trebuie sa acorzi o atentie deosebita si decoratiunilor interioare. Iata cateva idei de amenajare pentru decorarea ferestrelor casei tale:

Glafuri

In afara ramelor propriu-zise, primul element pe care il poti controla pentru imbunatatirea aspectului ferestrei tale este glaful. In functie de stilul casei, poti alege intre modele de glafuri pentru ferestre din piatra naturala, din lemn sau chiar din zid. 

Fiecare material are un aspect si o functionalitate aparte. Spre exemplu, daca preferi sa-ti impodobesti ferestrele pe glaful de interior cu flori, acesta nu trebuie sa fie din zid, deoarece exista pericolul infiltrarii apei si deteriorarii acestuia. 

In schimb, piatra sau lemnul sunt foarte rezistente din acest punct de vedere si au un efect vizual deosebit.

Ancadramente

Cand privesti exteriorul unei case, ferestrele sunt printre primele elemente asupra carora te opresti. Din acest motiv, producatorii de materiale de constructii si de decoratiuni au o gama variata de solutii pentru impodobirea ancadramentelor. 

Rolul acestor chenare este de a evidentia ferestrele sau usile si de a face o trece mai usoara de la zid la geam sau la intrarea in casa. Alegerea materialelor, a modelelor si a culorilor se face in functie de arhitectura casei si de stilul pe care doresti sa-l definesti. 

Placarile din piatra naturala, stucaturile si ramele din lemn sunt trei dintre cele mai utilizate materiale pentru incadrarea ferestrelor. Acestea pot varia de la patru linii simple monocrome pana la adevarate opere de arta, cu detalii minutios realizate.

Galerii

Cele mai citite articole

In interiorul casei, galeriile iti ofera suportul pentru instrumente utile in asigurarea intimitatii si a unei temperaturi scazute in sezonul cald. Pe langa aceasta utilitate practica, o galerie amenajata sau aleasa cu stil devine un obiect de decor in sine. 

Materialul din care este confectionata poate fi o prelungire a zidului, stucat, metal, prefabricate, lemn sau textil. Alegerea se face in functie de zona in care este ridicata casa si de stilul de design interior adoptat. 

Galeriile pot acoperi doar suprafata ferestrei sau intregul perete si pot varia de la o simpla teava fixata, pana la un zid aparent.

Textile

In stransa legatura cu galeriile sunt decoratiunile textile pentru ferestre. Pe langa jaluzele de interior poti alege varianta clasica a perdelelor si chiar a draperiilor. Textura, culorile, modelul si calitatea materialelor pot defini cu usurinta un anumit stil. 

Intr-o camera monocroma, textilele de la fereastra aduc acea pata de culoare atat de necesara. Atunci cand sunt stranse, draperiile contribuie la aspectul general al camerei. In momentul in care le tragi, acestea te tin departe de privirile vecinilor si ale trecatorilor sau de razele puternice ale soarelui in zilele toride de vara.

Obloane

Indiferent ca vorbim de locuinta permanenta sau o casa de vacanta, obloanele reprezinta o idee de design interesanta. Stilurile rustic si traditional aproape ca au in definitie acest decor din lemn. Acolo unde camerele sunt expuse de-a lungul intregii zile la razele soarelui, obloanele devin o necesitate pentru a mentine temperatura scazuta in interior. 

Din fericire, exista produse pentru orice tip de geamuri si ferestre. Materialele de calitate au eficienta energetica ridicata si pot fi actionate din interior prin intrerupatoare sau de oriunde, cu ajutorul telecomenzii. Deschise sau inchise, obloanele reprezinta un model aparte aplicat casei tale si contribuie la imbunatatirea aspectului general.

Ferestrele casei trebuie sa-ti ofere in primul rand siguranta in fata oricarui potential pericol din exterior. La fel de important este sa aiba un aspect placut atat din afara, cat si dinauntru. Alege cele mai bune solutii de decorare a ferestrelor pentru ambele parti ale zidurilor si te vei bucura de o casa sigura, frumoasa si primitoare.

Cele mai citite articole