Diverse

Idei de rețete delicioase pentru o cină în familie

Mesele în familie ne oferă timpul necesar pentru a ne reuni și a ne simți conectați. Fiecare moment petrecut alături de familie este o binecuvântare, iar cele mai frumoase clipe în care toți membrii ei stau împreună sunt cinele. De regulă este foarte greu sa ne reunim și pentru celelalte mese de pe parcursul zilei, datorită programului încărcat dintre muncă, școală, cumpărături sau activități individuale. 

Cina reprezintă mai mult decât a lua masa, este momentul în care toți membrii familiei discuta despre lucrurile pe care le-au învățat în ziua respectivă, despre planurile pe care le-au dus la bun sfârșit sau despre ceea ce pot schimba în zilele care urmează diferit de cele trecute.

Totuși cinele reprezintă parte importantă pentru o viață sănătoasă iar pentru asta trebuie să știm ce putem consuma.

Un preparat îndrăgit de toți

O variantă de mâncare pentru cina în familie este reprezentată de tradiționalele sarmale.

Primul pas în prepararea sarmalelor îl reprezintă compoziția acestora. Astfel într-un bol amestecăm carnea tocată, orezul, ceapa tocată mărunt și pasta de tomate. Pentru un gust mai aromat potrivim cu mărar, cimbru, boia, piper măcinat. Se înfășoară compoziția de aproximativ 40 de grame în varză murată și se aranjează una lângă cealaltă în oala de fiert. Se lasă la foc mic aproximativ 2 ore, urmând ca apoi sa se mai adauge sos de tomate și să se mai lase aproximativ 20 de minute. 

Sarmalele pot fi servite alături de smântână și mămăliguță

Gustul dulce pe placul tuturor

Un desert care merge la fix după sarmale poate fi crema de zahar ars reteta clasică.

Acest desert se prepara în doi pași simplii. Mai întâi într-un vas de metal se pune zahar la foc mic până când acesta se topește și are o culoare aurie.

Pasul doi presupune pregătirea compoziției care va fi turnată în interiorul vasului având pereții din caramel. Aceasta se creează prin mixarea ouălelor într-un vas peste care se adaugă sare, zahăr, esență de vanilie și lapte. După ce se amestecă bine, compoziția se va turna în vasul care conține caramelul și se va introduce în cuptorul presetat la 180 grade pentru 60 de minute.

Când timpul s-a sfârșit, și vasul s-a răcit se pune la frigider până a doua zi. Acum crema de zahar ars poate fi servită drept desert la cina familiei.

În concluzie, sarmalele și crema de zahar ars sunt două rețete delicioase și tradiționale pentru o cină perfectă în familie. Acestea sunt ușor de preparat și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu gusturile dumneavoastră și ale familiei. De asemenea, pot fi servite alături de diverse garnituri și băuturi pentru a avea parte de o experiență culinară completă și delicioasă.