Diverse

Sfaturi simple pentru un aspect plăcut al danturii

Sfaturi simple pentru un aspect plăcut al danturii

Aspectul danturii ne poate influența semnificativ bunăstarea, zâmbetul fiind primul aspect observat de către persoanele cu care relaționăm. Un zâmbet sănătos nu doar că ajută la menținerea unei bune stime de sine, dar este totodată și un indicator al stării de sănătate a organismului. Îmbunătățirea aspectului danturii este întotdeauna posibilă, inclusiv la pacienții cu dentiție incompletă. Pentru a obține o dantură cât mai aproape de propriul ideal, pot fi însă necesare realizarea unor modificări în stilul de viață.

Cum poți avea un zâmbet perfect?

Există numeroase modalități prin care aspectul dinților poate fi îmbunătățit, atât metode care pot fi încercate acasă, cât și tratamente profesionale, efectuate în cabinetul stomatologic. Albirea dentară profesională, procedură ce presupune în general aplicarea unor compuși peroxidici pe suprafața dinților, este cea mai eficientă modalitate de albire a dinților, așadar de îmbunătățire a aspectului acestora. Fațetele dentare, lucrări protetice concepute în general din materiale ceramice, care acoperă o parte din dinte, pot fi, de asemenea, eficiente pentru obținerea rapidă și confortabilă a unui zâmbet cât mai aproape de perfecțiune.

Ce influențează aspectul danturii?

În ciuda faptului că există proceduri care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului danturii, acestea au o eficiență limitată și sunt influențate de obiceiurile alimentare sau de igienă dentară. Lipsa igienei orale sau a vizitelor la medicul stomatolog reprezintă cauzele principale pentru care aspectul danturii este unul neplăcut. De asemenea, o proastă igienă orală poate duce la apariția afecțiunilor orale, cele mai comune fiind cariile dentare sau herpesul oral. De asemenea, persoanele cu o igienă orală proastă care suferă deja de carii dentare, pot să dezvolte un abces dentar, afecțiune caracterizată prin dureri intense și progresive.

Aspectul danturii în timpul tratamentului ortodontic

Necesitatea unui tratament ortodontic cu aparat dentar nu înseamnă în mod obligatoriu că aspectul dentar va avea de suferit, pe perioada purtării aparatului. Dispozitivele ortodontice moderne, precum un aparat dentar safir sau unul Invisalign, sunt adesea imposibil de observat de către alte persoane, brackeții aparatelor fiind transparenți.

Alimentația și aspectul danturii

Alimentația reprezintă unul dintre principalii factori care pot influența sănătatea danturii și implicit aspectul său. Consumul în exces de alimente bogate în zaharuri sau a băuturilor cu o aciditate ridicată sporesc riscul de apariție a depunerilor de tartru, un mineral dur de regulă de culoare galbenă, care nu poate fi îndepărtat prin periaj realizat la domiciliu. De asemenea, colorațiile galbene de pe dinți pot să apară și după consumul unor alimente sau condimente care conțin pigmenți sau substanțe cunoscute pentru faptul că pot păta dinții, precum struguri, cafea, citrice, sos de roșii, etc.

Femei Moderne

Adauga comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!