Sanatate

Care sunt cele mai importante avantaje de care au parte cei care au un implant dentar?

Persoanele care se confrunta cu goluri in cavitatea bucala au astazi la dispozitie posibilitea de a-si pune un implant dentar Bucuresti, spre exemplu, pentru a se bucura in continuare de o dantura completa, sanatoasa si frumoasa. Este vorba despre o metoda eficienta prin care pacientii pot beneficia de o serie de avantaje importante, iar toate acestea sunt prezentate in randurile ce urmeaza, pentru a veni in sprijinul adultilor care inca au indoieli.

Zambetul redevine larg si frumos

Pentru inceput, pacientii care aleg sa isi puna implanturi dentare isi pot redobandi zambetul larg si frumos, armonizandu-si trasaturile fete si redefinindu-si liniile chipului. In general, aceasta solutie medicala este excelenta pentru ca oamenii sa nu se mai simt stingheriti atunci cand se afla in cercuri sociale si isi doresc sa zambeasca. Mai mult, dantura completa si frumoasa poate oferi oricui o imagine mult mai tanara si mai joviala!

Mastia, corecta cu ajutorul unui implant dentar

Un alt beneficiu important de care au parte persoanele care au un implant dentar este acela ca functia de masticatie este realizata din nou in mod corect. Practic, indivizii nu mai trebuie sa renunte la anumite alimente, ci se pot bucura de preparatele gustoase pe care le adora. Putine sunt lucrurile mai dificile decat dorinta de a manca ceva si de a nu putea face acest lucru pentru ca din cavitatea bucala lipsesc unul sau mai multi dinti. Mai mult, alimentatia este importanta pentru buna dezvoltare a organismului pe termen lung. Oamenii trebuie sa aiba parte de diversitate si sa se bucure de tot ceea ce le face placere!

Cele mai citite articole

Prevenirea pierderii masei osoase maxilare si aparitia osteoporozei

Medicii stomatologi sustin faptul ca implanturile ajuta inclusiv la prevenirea masei osoase maxilare si la aparitia osteoporozei. Cu cat pacientii au dantura cat mai completa, cu atat pot mesteca mai bine, iar masa osoasa ramane intacta o perioada mai indelungata. Studii realizate in domeniu au dovedit faptul ca persoanele care aleg sa-si puna implanturi contribuie semnificativ la incetarea sau chiar inversarea pierderii osoase si la pastrarea radacinilor puternice a dintilor invecinati.

Implanturile contribuie la mentinerea sanatatii per ansamblu

Nu in ultimul rand, bine de stiut este ca pacientii care poarta implanturi contribuie considerabil la mentinerea sanatatii in ansamblu. Dincolo de pierderea de masa osoasa si riscurile de aparitie a unor probleme precum gingivita sau parodontita, adultii care au dinti lipsa se confrunta cu riscuri mult mai ridicate de a-si pierde si mai multi dinti daca nu se trateaza la timp. Implanturile sunt excelente pentru ca ofera stabilitate intregii danturi, dar si suport pentru dintii vecini.

Igiena orala joaca un rol foarte important in ceea ce priveste patrarea danturii naturale completa o perioada indelungata. Exista, insa si situatii extraordinare, in care oamenii isi pot pierde unul sau mai multi dinti. De exemplu, poate ca au fost implicati in accidente sau poate ca au suferit traumatisme la nivelul fetei din cauza carora ajung sa aiba dinti lipsa. Recomandat este ca adultii sa ia masuri cat mai repede si sa mearga la un cabinet medical!

Cele mai citite articole