Diverse

Top 10 carti de spiritualitate in 2020

Cel mai simplu și rapid mod de a ne schimba viața este citind cărțile potrivite la momentul potrivit.  Există o mulțime de cărți de spiritualitate care ne eliberează de gândurile negative, ne oferă o perspectivă nouă asupra vieții și șansa de a ne descoperi potențialul. O astfel de lectură ne transmite cât de puternici suntem noi, oamenii, cât de multe schimbări putem face în viață dacă ne dorim și cât de importante sunt înțelepciunea și vindecarea.

Iată care sunt cele 10 cărți de spiritualitate pe care ți le recomandăm să le citești în 2020:

1. Alchimistul – Paulo Coelho

,,Alchimistul” este mai mult decât o carte care a oferit inspirație pe tot globul de la lansarea sa în 1988. Cartea îl prezintă pe Santiago, un tânăr păstor care pleacă într-o călătorie spre piramidele din Egipt, după ce a visat că a găsit o comoară în acea locație. ,,Alchimistul” a devenit un bestseller internațional, cuprinde multe lecții de spiritualitate și arată modul în care universăl conspirează pentru a te ajuta să îți atingi visurile.

2. Cele 7 legi spirituale ale succesului – Deepak Chopra

Renumită pentru capacitatea sa de a culege învățături diverse și de a le prezența publicului larg, Deepak Chopra prezintă în cartea sa cele 7 legi spirituale ale sucesului. Publicată în 1994, cartea este un ghid practice pentru îndeplinirea visurilor. Succesul personal nu este rezultatul muncii grele, a planurilor precise sau a ambiției intense, ci mai degrabă a înțelegerii naturii noastre umane și a modului în care respectăm legile care ne înconjoară.

3. Profeția celestină – James Redfield

Deschiderea către noi posibilități poate ajuta un individ să stabilească legătura cu divinul. Cartea lui James Redfield te încurajează să te uiți la tine, să te analizezi atât în prezent, cât și în viitor. Îți oferă idei despre cum să adopți o abordare mai pozitivă asupra vieții, cum să faci conexiuni între evenimentele care se petrec în viața ta. Publicată în 1993, cartea prezintă idei psihologice, spirituale înrădăcinate în mai multe tradiții antice.

4. The Tao Te Ching – Lao Tzu

Această carte de spiritualitate oferă perspective asupra dualității, echilibrului și compasiunii, caută să îți ofere armonie și să te eliberezi de efectele lăcomiei și gândirii judecătorești. Lao Tzu a fost filosof si scriitor chinez antic, iar cartea sa, The Tao Te Ching, redactată în secolul VI î.Hr,  îți aratată cum să trăiești cu bunătate și integritate. 

5. Secretul – Rhonda Byrne

Cele mai citite articole

Obținerea banilor, păstrarea și redobândirea sănătății, relațiile cu cei din jurul tău sau fericirea, pe toate le poți obține folosind ,,secretul”. Secretul se concentrează pe legea atracției și te învață cum să îl folosești în viața de zi cu zi. Potrivit autoarei, Rhonda Byrne, lucrurile la care ne gândim mult și asupra cărora reflectăm constant se vor materializa.

 6. Sufletul neatins – Michael A. Singer

Scrisă de Michael A. Singer, cartea oferă un exemplu perfect despre cum suntem pierduți într-o stare de visare. Parcurgând-o, vei înțelege cum reușeste mintea să îți conducă viața și care sunt modalități pentru a trece de la iluzie și visare, la realitatea care te înconjoară. Autorul îți arată cum dezvoltarea propriei constiințe te poate face să trăiești în prezent și cum să renunți la gândurile dureroase și la amintirile care te impiedică să obții fericirea.

7. Cele 40 de reguli ale iubirii – Elif Shafak

,,Cele 40 de reguli ale iubiri” este un roman scris de autoarea Elif Shafak si cuprinde o mulțime de invățături spirituale, deși este o ficțiune. Cartea cuprinde două povești paralele care se oglindesc între doua culturi diferite. Se bazează pe dragoste, spiritualitatea și îți explică ce înseamna să îți urmezi inima.

8. Un pământ nou – Eckhart Tolle

Această cartea scrisă subliniază importanța trezirii conștiinței umane. Te ajută să te eliberezi, să reduci conflictele interioare și exterioare. Eckhart Tollee este unul din călăuzitorii spirituali ai momentului care a inspirit o mulțime de cititori prin lucrările sale.

9. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Scrisă tot de Eckhart Tolle, ,,Puterea prezentului” te îndeamnă să revii la momentul prezent, să te bucuri din plin de el și să nu mai fi atât de procupat de viitor au de experiențele trecute. De asemenea, te învață să mergi dincolo de conștiința minții către adevăratul sine.

10. Conversații cu Dumnezeu: un dialog neobișnuit – Neale Donald Walsch

Autorul acestei cărți spirituale prezintă o abordare diferită a ceea ce reprezintă Dumnezeu. Lucrarea sa este ușor de urmărit și de înțeles. Acesta abordează întrebări comune, de la bani, iubire, la motivele pentru care lumea de astăzi este așa cum este. De asemenea, oferă răspunsuri despre cum putem trăi o viață mai bună.

Top 10 carti de spiritualitate in 2020

Cărțile de spiritualitate îți pot transforma viața în diferite moduri, citirea acestora poate fi una din cele mai bune investiții. Cititul îți îmbunătățește cunoștințele și te face o persoană mai bună. Care este următoarea carte pe care îți dorești să o citești?

Material realizat impreuna cu:

Cele mai citite articole