Sanatate

Cat costa un implant dentar in 2021?

Inca din momentul in care pacientilor li se recomanda inlocuirea dintilor lipsa cu un implant dentar, acestia isi pun intrebari si au nevoie de raspunsuri concrete referitoare la pretul unui implant dentar si la implicatiile acestora asupra sanatatii. Pacientii care platesc cateva sute de euro pe o lucrare care presupune inlocuirea unui singur dinte, cu siguranta vor sa stie de ce sunt costurile atat de mari, care sunt implicatiile inserarii unui implant si cat costa intretinerea acestei lucrari pe viitor.

Se intampla destul de frecvent ca persoanele neinformate optim sa aleaga proteze dentare clasice, variante mult mai accesibile din punct de vedere financiar; sau punti dentare, care necesita tratarea si slefuirea dintilor adiacenti. Nimeni nu spune ca aceste variante de tratament nu sunt viabile, dar cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa ramane implantul dentar. Atat pacientii de sex masculin, cat mai ales pacientii de sex feminine, aleg varianta unui implant dentar si pentru restaurarea estetica a danturii, pe langa functionalitatea ireprosabila.

Costurile implantului dentar in functie de tipul acestuia

Orice pacient interesat de pretul unui implant dentar si mai ales de raportul calitate-pret al acestei lucrari, ia contact cu un cabinet de stomatologie pentru a afla cat trebuie sa plateasca pentru a avea din nou dantura intreaga si sa poata zambi cu incredere.

Potrivit DrCalenic, orice implant dentar al carui pret depaseste 1000 de euro trebuie sa aiba o justificare foarte buna. Acesta trebuie sa fie implant premium, produs de o companie de renume si inserat in urma unor lucrari si operatiuni mai complicate, precum aditia de os. Documentarea este esentiala in cazul in care pacientii vor sa investeasca in implanturi premium, pentru ca este vorba de o investitie semnificativa.

Cele mai citite articole

Pretul unui implant dentar premium reflecta, de regula, calitatea materialului din care este conceput, dar si faptul ca este biocompatibil si rezista mai mult timp. Aceste implanturi sunt performante si au o garantie indelungata, precum si o durata de viata pe masura asteptarilor.

Implanturile dentare medii si mai ieftine – cat costa in 2021?

Pe de alta parte, implantul dentar mediu costa in acest an intre 250 si 650 de euro. Experienta numeroaselor clinici arata ca pacientii care aleg sa afle informatii despre tratamentul dentar din rubrica „suna acum„, se intereseaza, pe langa pret si de calitatea acestora, durata de viata a implantului, precum si de firma producatoare, daca este una de renume si daca o buna reputatie.

Implanturile la preturi medii, pot fi foarte bune. Daca medicul implantolog are experienta in domeniu, iar pacientul respecta indicatiile post-procedura, nu se va confrunta cu probleme dupa interventie.

Nu in ultimul rand, pacientii cu venituri mici, cei care doresc sa isi completeze dantura cu un implant dentar aleg cea mai ieftina varianta. Aceste implanturi nu apartin neaparat unor firme cu renume in domeniu, dar pot fi, de asemenea, solutii eficiente, cu atat mai mult daca preturile sunt mici pentru ca stomatologia respective are o oferta.

Cele mai citite articole