Sanatate

De ce să folosești crema cu protecție solară în fiecare zi

Deși soarele este esențial și are multe efecte benefice, razele ultraviolete ne pot afecta, în timp, pielea. Așa că pentru a ne proteja sănătatea, este necesar să folosim produse cu factor de protecție solară, mai ales în zilele călduroase, când ne expunem și mai mult la soare. Cremele cu factor SPF acționează precum o folie de protecție pentru piele, împotriva razelor UV, așa că nu ar trebui să lipsească din rutina noastră zilnică de îngrijire. În plus, iată alte câteva motive pentru care ar trebui să folosești zilnic o cremă cu factor de protecție solară.

Reduce riscul apariției cancerului de piele

În timpul sezonului cald, atunci când petrecem mai mult timp în aer liber, ne expunem mai des la razele solare UV. Însă, trebuie să știm că există două tipuri de raze UV de care trebuie să ne ferim: UVA și UVB, care pot fi extrem de dăunătoare pentru pielea și sănătatea noastră.

Expunerea excesivă la raze UV ne poate afecta în timp ADN-ul celulelor, iar dacă acestea se înmulțesc necontrolat, există riscul apariției cancerului de piele.

Așa că pentru a preveni cancerul de piele, este recomandat să folosim mereu o cremă cu protecție solară. Aplicată pe piele, această cremă blochează absorbția razelor UV și oferă o protecție esențială tenului. În general, folosirea unei creme cu protecție solară, cu un spectru larg, ar trebui să te protejeze atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.

Previne arsurile solare

Cele mai citite articole

Nu lăsa arsurile solare să îți strice vacanța. Cu cel puțin 30 de minute înainte de a ieși din casă, nu uita să aplici cremă de protecție solară, pe toate zonele care vor fi expuse la soare. Iar dacă vei petrece o perioadă prelungită în aer liber, ar fi indicat să reaplici crema la fiecare două ore.  Chiar dacă bronzul este sănătos, nu trebuie să uiți de riscul ultravioletelor. Așa că atunci când mergi la plajă, ar fi indicat să folosești o cremă cu un factor de protecție de cel puțin 30. 

Îmbunătățește sănătatea pielii

Cremă cu protecție solară te poate ajut să previi apariția iritațiilor și a petelor roșii de pe față. De asemenea, proteinele esențiale ale pielii, cum ar fi colagenul sau keratina sunt protejate, atunci când ne aplicăm pe ten un strat de cremă cu protecție solară. Aceste proteine sunt necesare pentru a menține pielea fină și sănătoasă.

Previne îmbătrânirea prematură a tenului

Expunerea excesivă la soare este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature a pielii. Așa că pentru a evita apariția ridurilor și a petelor maronii, ar trebui să folosești zilnic un produs cu protecție solară, în special dimineața. Acum există o mulțime de produse de frumusețe care conțin FPS, așa că poți opta pentru orice tip de cremă, gel sau chiar și pentru un fond de ten cu factor de protecție.

Cum aplicăm crema cu protecție solară

Pentru ca produsele cu factor de protecție solară să fie eficiente este important să le aplicăm corect. Așa că este necesar să ținem cont de anumiți pași. Cremele cu protecție solară trebuie aplicate cu 15-30 de min înainte de expunerea la soare, astfel încât pielea să aibă suficient timp să absoarbă factorul de protecție. De asemenea, crema solară trebuie aplicată o dată la 2 ore, iar dacă ești la plajă, este necesar să o aplici și după ce ai ieșit din apă. Radiațiile UV penetrează norii, așa că este important să folosești creme de față cu protecție solară și în zilele noroase.

Așadar, este important să ne rezervăm în fiecare dimineață câteva minute, pentru rutina de îngrijire a pielii, din care nu ar trebui să lipsească produsele cu FPS. O cremă cu factor de protecție solară poate contribui la protejarea sănătății pielii tale, așa că îți recomandăm să optezi pentru un produs de calitate.

Cele mai citite articole