Sanatate

Ce este psihoterapia online și ce presupune o ședință cu un psiholog online?

Psihoterapia online este o formă modernă și flexibilă de ajutor oferită de la distanță prin intermediul comunicațiilor electronice (telefon, Skype, Messenger, WhatsApp, ZOOM și altele), spre deosebire de ședințele tradiționale, desfășurate în contact direct.

Deși sesiunile de coaching online sunt deja standard, psihoterapia online este un mod relativ nou de desfășurare a întâlnirilor. Nu aștepta până când problemele sau provocările vor crește și vei rămâne fără energie pentru a cere ajutor.

Echipa de , cu mulți ani de experiență se va asigura că întâlnirile online se desfășoară într-o atmosferă sigură și confidențială, respectându-ți confidențialitatea și menținând toate standardele etice. Psihoterapia online este un răspuns la nevoile vremurilor actuale și o soluție strălucitoare și, uneori, singura, pentru mulți oameni care au nevoie, în situația actuală de pandemie din lume.

Scopul problemelor pe care le poți adresa unui psiholog online nu diferă semnificativ de cele care sunt întreprinse în timpul vizitelor staționare. Lista lor este foarte lungă, inclusiv starea de spirit deprimată, anxietatea, depresia, epuizarea, criza sau defecțiunea relației, moartea unei persoane dragi, pierderea locului de muncă, dependența sau co-dependența și multe altele.

Consultările psihologice efectuate în afara biroului pot avea loc în mai multe moduri. Primul și cel mai vechi mod pe care psihologii, psihoterapeuții și clienții lor îl folosesc cel mai adesea în situații de urgență excepționale este un apel telefonic. O altă metodă este direct legată de dezvoltarea internetului și disponibilitatea mesajelor instant (Skype, Hangouts, Zoom etc.). Acest tip de sfaturi online este cel mai popular – nu numai că vă puteți auzi, ci și vedea.

O altă posibilitate de a colabora cu un psiholog online este un chat sau un e-mail. Uneori această opțiune este utilizată de persoanele care se simt nesigure, doresc să rămână anonime sau celor cărora le place comunicarea scrisă. Cu toate acestea, atât chat-ul, cât și e-mailul sunt mult mai puțin utilizate decât mesageria instantanee.

Avantajele consultării psihologice online?

Popularitatea crescândă a consultațiilor psihologice online înseamnă că persoanele care au acces dificil la un psiholog pot beneficia, de asemenea, de sprijin în situații dificile:

  • locuitorii orașelor mici,
  • persoanele care, datorită îndatoririlor lor (îngrijirea unui copil, îngrijirea unei persoane bolnave), nu au voie să plece mai mult de acasă, persoanele care nu locuiesc în țară, care vor să primească sfaturi în limba lor maternă etc.

Desigur, acestea nu sunt singurele avantaje ale acestui tip de serviciu. Un psiholog online poate fi o alternativă atractivă pentru persoanele care au probleme cu mișcarea independentă, se simt inconfortabil într-un mediu străin, doresc să rămână discrete etc.

În cele din urmă, merită subliniat faptul că există studii fiabile, efectuate de centre reputate, care confirmă faptul că ședințele cu un psiholog online poate aduce aceleași rezultate bune ca și vizitele la cabinet.