Sanatate

Fast and Fixed și cum această tehnică revoluționează restaurarea dentară

Close-up of a dental implant with crown in the lower jaw against a white background

Fast and Fixed și cum această tehnică revoluționează restaurarea dentară

În domeniul stomatologiei, progresele tehnologice au condus la dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Tehnica Fast and Fixed, cunoscută și sub numele de „All-on-4” sau „All-on-6”, reprezintă o revoluție în restaurarea dentară, oferind pacienților o abordare rapidă, eficientă și durabilă pentru a-și redobândi zâmbetul. 

Acest articol explorează cum funcționează tehnica Fast and Fixed și cum aceasta a redefinit modul în care restaurăm dinții.

Conceptul inovator al tehnicii Fast and Fixed

Tehnica Fast and Fixed reprezintă un pas important în evoluția tehnicilor de înlocuire a dinților. Această abordare simplificată și eficientă implică plasarea unei proteze dentare complete sau parțiale pe un număr redus de implanturi dentare. 

Cele mai citite articole

Conceptul de „All-on-4” sau „All-on-6” subliniază faptul că doar patru sau șase implanturi sunt necesare pentru a susține întreaga proteză dentară. Această tehnică a revoluționat restaurarea dentară prin accelerarea procesului și minimizarea intervenției chirurgicale.

Procesul Tehnicii Fast and Fixed

  1. Consult și Planificare: În prima etapă, pacientul discută cu un specialist în stomatologie pentru a stabili obiectivele și pentru a evalua dacă tehnica Fast and Fixed este potrivită pentru el.
  2. Imagistică și Planificare Detaliată: Se realizează radiografii și scanări CT pentru a evalua structura osoasă și a planifica poziționarea ideală a implanturilor și protezei dentare.
  3. Plasarea Implanturilor: Prin intervenție chirurgicală minim invazivă, implanturile sunt plasate strategic în osul maxilarului sau mandibulei pentru a asigura stabilitatea și suportul necesar.
  4. Fixarea Protezei Dentare: După plasarea implanturilor, o proteză dentară fixă, personalizată pentru a se potrivi cu forma și culoarea dorită, este atașată pe implanturi.
  5. Finalizarea și Ajustările: După fixarea protezei, se efectuează ajustări pentru a asigura potrivirea perfectă și confortul pacientului.

Revoluționarea restaurării dentare datorită Fast and Fixed

  • Viteza Notabilă: Una dintre cele mai semnificative inovații ale tehnicii Fast and Fixed este rapiditatea sa. Pacienții pot pleca de la cabinetul stomatologic cu o dantură fixă într-un timp mult mai scurt decât în cazul tehnicilor tradiționale.
  • Invazivitate Redusă: Numărul mic de implanturi necesare reduce invazivitatea procedurii chirurgicale, ceea ce duce la o recuperare mai rapidă și mai puțin disconfort postoperator.
  • Revenire Rapidă la Funcționalitate: Cu o proteză dentară fixată rapid, pacienții se pot bucura de mâncare normală și vorbire clară imediat după procedură.
  • Aspect Natural și Îmbunătățire Estetică: Proteza fixată pe implanturi oferă un aspect natural și atractiv, îmbunătățind semnificativ încrederea în sine.
  • Impact Pozitiv asupra Calității Vieții: Tehnica Fast and Fixed oferă pacienților posibilitatea de a reveni rapid la obiceiurile lor zilnice, 

Tehnica Fast and Fixed a redefinit modul în care restaurăm dinții, oferind pacienților o soluție rapidă, eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. 

Acestă abordare inovatoare a accelerat procesul de restaurare dentară și a minimizat impactul asupra pacienților. Prin tehnica Fast and Fixed, pacienții pot redobândi un zâmbet estetic, funcțional și încrezător într-un timp notabil de scurt.

Cele mai citite articole