Sanatate

O piele de invidiat cu produse bio si naturale

Ingrijirea pielii este una dintre preocuparile esentiale ale oricarei femei care tine la propria imagine. O piele frumoasa si ingrijita este una dintre cele mai de pret calitati ale unei femei, in mod special odata cu inaintarea in varsta care isi pune puternic amprenta pe pielea ce nu este tratata cu maxim de atentie. Produsele de ingrijire pentru piele de pe piata nu fac decat sa aiba un efect superficial si atrag adesea printr-un parfum placut sau un ambalaj ce promoveaza produsele active pe care acestea la contin, insa sunt in realitate pline de chimicale si daunatoare pe termen lung. Pentru ingrijirea pielii, suprafata ce absoarbe aproximativ 90% din substantele cu care intra in contact, este important sa de foloseasca produse sigure, naturale, ce nu contin chimicale si alte substante toxice. Aceste produse bio si naturale sunt momentan ceva mai scumpe decat alternativele mult mai populare, insa ele trebuie considerate o investitie pe termen lung in frumusete si sanatate.

Produsele bio de incredere nu se gasesc in general in hypermarket-uri sau in magazinele mari. Ele sunt cel mai usor de procurat de pe internet, pe site-urile de tip farmacie online sau din magazinele specializate din centrele comerciale si mall-uri.

Ingrediente naturale in produsele cosmetice

Produsele cosmetice bio au in comun o serie de ingrediente naturale cu efecte demonstrate asupra ingrijirii pielii si mentinerii starii generale de sanatate. Pentru ca pielea absoarbe o mare parte din substantele cu care intra in contact, este logic ca aceste produse bio si naturale pentru ingrijirea pielii sa fie fabricate pe baza de ingrediente sanatoase pentru organism in orice forma ar fi acestea folosite:

Ceaiul verde – Un exemplu clasic este ceaiul verde, bogat in antioxidanti ce repara pielea afectata de expunerea prelungita la soare si protejeaza impotriva radicalilor liberi aparuti in urma expunerii la factorii toxici de mediu in care traim.

Cele mai citite articole

Ceaiul alb – Efect calmant, delicat cu pielea, regenerativ si protectiv impotriva efectelor expunerii pe termen lung la razele puternice ale soarelui.

Soia – Soia protejeaza impotriva aparitiei petelor de pigmentare maro in urma expunerii la soare.

Uleiul de argan – Originar din Maroc si bogat in vitamina E, acest ingredient absolut natural este excelent pentru prevenirea ridurilor si tratarea pielii sensibile, uscate, sau a unor afectiuni de piele precum psoriazis sau dermatita.

De ce sa alegem produse naturale?

Alegerea produselor de ingrijire a pielii este adesea dictata de pret. Unul dintre motive este acela ca multe femei considera ingrijirea corporala un lux, un respect sau un moft, cand ea este in realitate o necesitate. In sprijinul acestui argument sta faptul ca pielea este cel mai mare organ, iar pusa in perspectiva, expunerea acesteia la chimicale si alte substante toxice are pe termen lung repercusiuni mult mai grave decat factorul estetic.

Pentru o piele de invidiat si o sanatate pe masura, se recomanda alocarea unui buget ceva mai generos pentru produsele de ingrijire naturale. Aceste produse bio si naturale apartin unei industrii inca in plina dezvoltare, o industrie ce merita sprijinita pentru ca pe viitor toate femeile sa poata avea acces la produse de ingrijire a pielii cu adevarat ecologice ce pot scoate in evidenta frumusetea naturala la potentialul sau maxim, protejand in acelasi timp intregul organism.

Cele mai citite articole