Cariera

Abilitati si cunostinte ale unui avocat bun

In ultima vreme, profesia de avocat a devenit din ce in ce mai populara. Multi tineri si nu numai, isi doresc sa urmeze aceasta cariera, fie din pasiune, fie pentru a-si asigura un trai decent. Indiferent de motivul pentru care aleg sa devina avocati, acestia trebuie sa detina anumite abilitati si sa urmeze anumite studii pentru a deveni buni in ceea ce fac.

Mai mult, o resursa utila pentru cei care isi doresc sa fie avocati este https://www.avocatonline.net, care ofera informatii despre cariera de avocat, noutati din domeniu, dar si servicii de asistenta juridica online.

Motivatia si vocatia pentru serviciul public sunt doua dintre cerintele esentiale pe care trebuie sa le aiba ca baza orice persoana care considera sa profeseze ca avocat. Dar dincolo de aceasta, expertii sunt de acord ca  un avocat bun trebuie sa aiba si o serie de abilitati si instrumente personale care sa-l faca sa-si desfasoare activitatea cu perseverenta si siguranta de care se asteapta un profesionist juridic.

Abilitati de a fi un bun avocat

Printre principalele calitati pe care trebuie sa le aiba un bun avocat profesionist, putem sublinia urmatoarele:

 • – Pentru a  fi un avocat bun, trebuie sa ai capacitatea de a analiza si a argumenta  pentru a expune atat clientilor tai, cat si instantelor marginile fiecarui caz si relevanta acestuia.
 • – Totodata, va fi un  bun negociator, cu capacitate de convingere,  intrucat pe langa faptul ca are grija de interesele clientilor sai atunci cand apar conflicte, bunul avocat este unul care si impiedica sa apara.
 • Pentru a anticipa si a evita litigiile, un avocat bun trebuie sa fie  metodic si ordonat cu informatiile, actele pe care le scrie si cazurile pe care le gestioneaza,  precum si sa fie perseverent pentru a nu scapa nimic.
 • – Este convenabil  sa fii agil in luarea deciziilor si flexibil sa te adaptezi la virajele  care apar in fiecare situatie. Din acest motiv, va fi, de asemenea, vital ca avocatul sa fie hotarat si sa-si mentina motivatia intr-o forma buna, deoarece interesele clientilor sai depind de munca sa buna.
 • – Nu in ultimul rand, un avocat bun  trebuie sa aiba rabdare deoarece va trebui sa faca fata argumentelor altora si tensiunilor de zi cu zi ale persoanelor cu care se confrunta; va fi discret si va respecta codul deontologic -cum ar fi obligatia de a pastra secretul profesional-, si va asigura respectarea legii.

Cele mai citite articole

Studiaza pentru a fi un bun avocat

Ca viitor avocat este important sa retineti ca studiile universitare s-au incheiat, dar  pregatirea va continua pe toata durata carierei profesionale.  Dincolo de studii precum Licenta in Drept, va fi important  sa te specializezi intr-una din ramurile juridice,  deoarece nu este posibil sa fii expert in intreg universul juridic.

Specializarea ii va permite avocatului  sa ofere clientilor sai un serviciu diferentiat pe problema in care sunt experti. Universitatile au o gama larga de cursuri postuniversitare care permit studentilor la drept sau avocatilor sa se specializeze in materia pe care o prefera.

Sfaturi pentru a deveni un avocat de succes

Pentru a fi un avocat bun, ar trebui sa urmati aceste sfaturi:

 • – Aprofundeaza-ti cele mai valoroase abilitati
 • – Imbunatatiti-va abilitatile de comunicare
 • – Ai grija de toate detaliile din camera
 • – Creati relatii cu clientii. Trebuie sa fii consilierul lor de incredere.
 • – Fiti proactiv si fiti la curent cu evolutiile legale
 • – Ai toleranta la frustrare. Te va ajuta sa faci fata mai bine judecatilor pierdute.
 • – Inveti din toate. Vei invata din toate: din incercarile castigate dar, mai ales, din cele pierdute.
 • – Lucreaza-ti abilitatile de negociere. Va fi esential in munca ta de avocat.

Cele mai citite articole