Lifestyle

Recuperarea de după operația de augmentare mamară

Recuperarea de după operația de augmentare mamară

Înainte de a suferi o intervenție chirurgicală estetică sau reconstructivă precum mărirea sânilor, este necesar să înțelegi pașii de urmat pentru a reveni la o viață normală cât mai curând posibil după procedură. Îngrijirea sânilor, a implanturilor și a corpului tău este, fără îndoială, fundamentală. 

Deși această intervenție este destul de comună, unele întrebări apar sistematic cu privire la urmărirea postoperatorie, cum ar fi: Ce precauții trebuie luate? Va exista o dietă specială de îmbunătățire a recuperării? Ce exerciții sunt permise pentru a rămâne în formă?

Îți răspundem la toate întrebările și îți oferim câteva sfaturi clare și detaliate despre cum să ai grijă de tine după operația de mărire a sânilor.

Consultație prealabilă cu medicul tău

Anatomia și construcția corpului variază de la o persoană la alta. Prin urmare, este imperativ să informezi chirurgul, în timpul primului consult, despre stilul general de viață, muncă și programul de antrenament fizic. O discuție amănunțită cu chirurgul tău plastician te va ajuta, de asemenea, să faci o alegere optimă a implanturilor mamare, în special dacă duci un stil de viață destul de activ sau practici un sport de performanță, și astfel să eviți orice teamă după operație.

Timp de recuperare și precauții postoperatorii

Fiecare persoană își revine în ritmul său. În mod normal, recuperarea după operația de  mărire a sânilor este destul de rapidă, însă, timpul de recuperare variază în funcție de tipul de implanturi alese și de poziția acestora. 

În medie, durează aproximativ șase săptămâni pentru a te recupera complet. Ulterior, bustul, chiar dacă volumul final va rămâne neschimbat, totuși se va decontracta treptat și rezultatul final poate fi într-adevăr apreciat pe deplin la 3 luni.

Cele mai citite articole

În timpul acestor 6 săptămâni este important sa nu faci eforturi fizice care să solicite brațele și toracele. Inițial este important să aplici acest lucru cu strictețe, apoi încărcările minime pot fi reluate la sfârșitul celei de-a 2-a săptămâni. O reluare a activităților fizice și sportive poate fi avută în vedere de la sfârșitul săptămânii a 6-a.

Investește în sutienul potrivit

În urma unei astfel de operații, un sutien special conceput pentru îngrijirea sânilor trebuie purtat minim șase săptămâni după operație. Ulterior, se recomandă purtarea unui sutien de compresie potrivit pentru practicarea sportului. Într-adevăr, multe paciente nu simt nevoia de el înainte de o astfel de intervenție și nu sunt obișnuite să îl poarte în timpul activităților sportive.

Practică exerciții fizice regulate și progresive

Cu toate acestea, o rutină fizică obișnuită este la fel de necesară ca și odihna. Însă, o revenire treptată la exerciții este esențială, astfel încât procesul de recuperare să nu fie încetinit de revenirea timpurie la sport. La sfârșitul primei săptămâni se recomandă plimbările completate de mișcări ușoare ale brațelor. 

De la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, anumite mișcări interzise la început pot fi din nou efectuate cu precauție, precum ridicarea brațelor deasupra capului și transportul unor sarcini moderate, precum o sacoșă de cumpărături de maxim 5 kg. După 6 săptămâni, toate activitățile pot fi reluate, cu excepția cazului în care chirurgul te sfătuiește altfel. Cu toate acestea, recomandăm o recuperare treptată.

Atenție, trebuie să știi că și după această perioadă de 6 săptămâni este destul de posibil și chiar normal să simți totuși un oarecare disconfort în funcție de anumite mișcări. Este important să realizezi că mușchiul se adaptează la noua sa formă în timp, așa că trebuie să ai răbdare. Ți se va propune să consulți medicul la fiecare etapă de recuperare pentru a evalua necesitatea adaptării recomandărilor.

O dietă bună ajută la vindecare

Nu există nici un remediu sau un produs miracol care să accelereze procesul. Chirurgii plasticieni sunt de părere că suplimentele alimentare oferite pe piață în acest scop, precum băuturile pe bază de colagen, de exemplu, nu au o eficacitate dovedită. Cu toate acestea, o dietă echilibrată, bogată în proteine ​​și vitamine, menținându-te hidratată, ajută procesul de recuperare. Alimente precum ouăle, peștele, fructele, legumele și nucile sunt importante înainte și după operație.

Sfaturi suplimentare pentru pacientele care au optat pentru operația de mărire a sânilor:

  • Urmează instrucțiunile chirurgului și participă la timp la programările de urmărire pentru a te asigura că operația se vindecă corect.
  • În schimb, poartă haine largi, confortabile, ușor de pus și de scos.
  • Este important să-ți asculți corpul și să recunoști semnele durerii. Ai grijă să nu te suprasoliciți în primele săptămâni, deoarece aceasta poate fi în detrimentul recuperării postoperatorii,
  • Pentru vindecarea rapidă a sânilor, inițial, se recomandă să dormi pe spate,
  • Nu fă mișcări bruște sau puternice,
  • Evită activitățile care te expun la traume și la alte lovituri în piept.

Pentru mai multe detalii despre procedura chirurgicala de augmentare mamară il puteti contacta direct pe Dr. Maximilian Muntean la contact@drmaximilian.ro

Cele mai citite articole