Diverse

„Staycation” – cum să îți amenajezi casa ca destinația ta favorită de vacanță

Chiar dacă avem acces la mai multă mobilitate decât anul trecut pe vremea aceasta, nu toți dintre noi avem curajul să mergem în vacanța – așa apare tendința de design interior „staycation”, care se referă la amenajarea casei astfel încât să ne transporte în destinația favorită de vacanță. 

Cu alte cuvinte, „acasă” devine insula ta preferată sau orașul metropolitan de care ți-e dor. 

  1. Acasă devine aerisit, breezy și deschis 

În câte vacanțe ai văzut case extra-aglomerate? În prea puține. Ca să te simți ca la hotelul tău favorit acasă, începe prin curățarea spațiului: less is more în vacanță. Elimină piesele de decor inutile și transformă spațiul într-unul cât mai aerisit: alege mobilierul modular în locul celui din lemn masiv. 

Perdele fluide, breezy și spații cât mai limpede – chiar mai ai nevoie de sistemul DVD pe care nu l-ai folosit în ultimii trei ani? Remodelarea casei este prilejul ideal și pentru un declutter. Ca spațiul să pară și mai unitar și curat, elimină tot ce înseamnă cabluri și țevi inestetice cu ajutorul unei plinta decorativa pentru parchet – cu cât sunt mai invizibile, cu atât mai bine. 

2. Dormitorul ca sanctuar 

În dormitorul de la hotelul tău favorit te simți cu adevărat odihnit – îl vezi ca pe un adevărat sanctuar, așa că asta poate deveni și cel de acasă. Alege draperii masive, care să îți poată asigura odihna optimă – e momentul ideal în care să investești în lenjerii de pat calitative, din in sau bumbac, materiale extrem de potrivite pentru vară. Salteaua de pat trebuie să facă și ea parte din reconfigurarea ta – în vacanță te trezești mai odihnit ca niciodată. Și cel de acasă merită să fie la fel. 

Dacă ai biroul de acasă amplasat în dormitor, e momentul să îl regândești – consolidează o zonă de birou cât mai departe de cea de odihnă, ca să nu te simți perturbat de griji atunci când ar trebui să te relaxezi. 

3. Culoare de vacanță

Ca să-ți transformi casa în resortul favorit, adu o parte din Grecia la tine în sufragerie prin culoare. Sau din Italia. Sau Las Vegas. Joacă-te cu schemele de culori cât mai puțin monotone, care să îți amintească de destinațiile tale preferate. 

Ia în calcul o cromatică alb-albastru pentru modele amenajare baie dacă îți dorești să îți amintești de aerul grecesc sau alege combinații aurii, calde, dacă vrei un aer de Egipt. Poți aduce muntele favorit la tine printr-o schemă cromatică preponderent verde. Casa ta de vacanță devine sanctuar – arată bine și te face să te simți și mai bine. În echilibru cu tine, cu lumea, cu ceilalți. 

„Acasă” poate deveni, prin câteva artificii de design interior, cea mai frumoasă casă de vacanță. De care să te bucuri în tot anul. Vacanțele sunt descrise de confort și prospețime, așa că aceste coordonate guvernează și amenajările interioare ca de vacanță: spații aerisite care să îți permită să te odihnești cu adevărat și să te simți bine. 

Alături de accente de culoare „furate” din destinația ta de vacanță favorită poți să obții o estetică interioară de care să te îndrăgostești. Mereu, și mereu, și mereu. Cu o sangria savurată pe balcon într-o seară de joi, Spania nu a fost niciodată mai aproape de tine de-atât.