Diverse

TOP 5 lucruri esențiale care nu trebuie să-ți lipsească din bagajul de maternitate

Atunci când se apropie momentul nașterii trebuie ca totul să fie pregătit pentru venirea pe lume a micuțului tău. Pentru că în acele clipe vei fi copleșită de emoții, organizează-te din timp pentru a avea totul la îndemână.  Acest lucru îți va oferi o senzație de liniște și de control asupra situației. Prima dată, ocupă-te de bagajul de maternitate deoarece acesta îți va fi de mare folos pentru primele clipe alături de bebelușul tău.

Trebuie să te asiguri că ai inclus doar obiecte necesare și utile pentru șederea ta la spital.

Iată cele 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească!

1. Dosar cu documentele personale

Pregătește două dosare, unul cu acte pentru internare și unul cu acte necesare pentru declararea copilului. Pentru procesul de internare vei avea nevoie de buletin, card de sănătate și de dosarul cu investigații din timpul sarcinii. Pentru declararea bebelușului, pune în dosar buletinul tău și al viitorului tătic, certificatele voastre de naștere și dacă e cazul, certificatul de căsătorie. Este bine să ai toate actele la tine în original și copie pentru a fi pregătită de orice scenariu posibil.

2. Îmbrăcăminte lejeră

Un aspect foarte important este pregătirea articolelor vestimentare. Trebuie să ai la tine haine pentru șederea în spital și o ținută pentru momentul externării. Optează pentru articole lejere și comode, cum ar fi pijamalele de damă de pe Embody.ro, șosete din bumbac, lenjerie pentru gravide, sutien de alăptare și niște papuci ușori. Pentru ieșirea din spital, alege o ținută mai specială, dar cât mai confortabilă.

3. Geanta cu cosmetice

Cele mai citite articole

În ceea ce privește partea de cosmetice, aceasta variază în funcție de preferințele și nevoile tale. E bine să ai un chit de îngrijire bine organizat. Pentru tine, pune în bagaj gelul de duș, șamponul, o loțiune hidratantă, produsele de îngrijire pentru față, o periuță de dinți și pastă de dinți. Dacă cumva vrei să te și aranjezi, adaugă câteva produse de make-up, demachiant și dischete demachiante.

4. Electronice

Pentru compartimentul de electronice, alege dispozitivele ce îți vor fi cu adevărat de folos. Poți include telefonul și încărcătorul, o baterie externă pentru situațiile în care nu vei avea o priză disponibilă și dacă dorești, un aparat foto pentru a imortaliza acele clipe unice. Poate în mod normal această parte nu ți se pare atât de importantă, însă aceste obiecte îți vor fi de mare ajutor.

5. Obiecte pentru bebeluș

Bagajul bebelușului ar trebui să conțină de asemenea, haine, produse de îngrijire dar și câteva biberoane, suzete si o mică jucărie. Optează pentru body-uri, câteva perechi de pantalonași și niște căciulițe. Alege articole simple și confortabile, de preferat din materiale naturale. Pentru partea de cosmetice, pune în bagaj câteva scutece, șervețele umede și produse pentru băița bebelușului.

Așadar, acestea sunt lucrurile ce nu trebuie să îți lipsească din geantă. Dacă ai primit de la spital o listă, este foarte bine să o consulți și pe aceea când te pregătești. Înainte de plecare la spital, verifică-ți bagajul pentru a te asigura că vei avea totul la tine.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole