Diverse

Cum alegi primul telefon pentru copilul tău?

Copiii sunt din ce în ce mai conectați cu tehnologia, care le oferă beneficii nenumărate atât din punct de vedere al dezvoltării, dar și al educației. Dacă ați ajuns în momentul în care copilul tău are nevoie de un telefon doar al lui, îți recomandăm să iei în considerare câteva criterii importante, înainte de a face o achiziție. Chiar dacă decizia fiecărui părinte este unică, în funcție de nevoile și de valorile proprii, majoritatea criteriilor pe care le vei găsi în acest articol sunt universal valabile, așa că îți vor face misiunea mult mai ușoară. 

  1. Bugetul disponibil

Oferta de telefoane este foarte bogată, astfel încât poți găsi o mulțime de modele la prețuri diverse. În funcție de funcționalitățile pe care le oferă, telefoanele pot avea costuri accesibile sau prohibitive. Având în vedere că este vorba de un telefon destinat unui copil, trebuie să te aștepți la multe incidente care pot necesita reparații sau înlocuirea telefonului cu totul. Din acest motiv, recomandăm alegerea unui telefon care să ofere ceea ce aveți nevoie, dar care să nu implice un buget foarte mare. Poți găsi aici telefoane mobile noi, ieftine sau la oferta, astfel încât portofelul tău să nu aibă de suferit în urma acestei achiziții. 

  1. Destinația telefonului

Următorul criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare este modul în care va fi utilizat telefonul. Dorești să achiziționezi unul pentru a comunica cu cel mic, vrei să aibă un device pentru gaming, are nevoie să intre online la orele de la școală sau vrea doar să navigheze pe internet? În funcție de răspunsul la aceste întrebări va trebui să iei în considerare opțiuni suplimentare cum ar dimensiunea ecranului, memoria disponibilă, procesorul etc. 

  1. Sistemul de operare

Cele mai citite articole

În funcție de preferințele personale, dar și de producătorul pe care îl folosesc ceilalți membrii ai familiei, poți alege între iOS și Android. Trebuie să ai în vedere că telefoanele iOS permit un control parental mai mic decât cele cu sistem Android. În funcție de modul în care va utiliza copilul tău telefonul și de nivelul de siguranță necesar pe care trebuie să i-l oferi, va trebui să alegi între cele două sisteme de operare. 

  1. Abonament sau cartelă

Fiecare dintre cele două variante are avantajele proprii. Cu toate acestea, pentru a evita orice surprize neplăcute legate de factura de plată, recomandăm ca, cel puțin în primul an, să alegi cartela pre plătită. Deoarece nu există niciun contract, iar telefonul va funcționa doar atâta timp cât există credit pe cartelă, copilul tău va fi și el limitat în utilizare. 

  1. Dimensiunea

Copiii au mâinile mici, din acest motiv recomandăm un telefon cu dimensiuni adaptate pentru ei. Telefonul destinat copilului tău nu ar trebui să fie prea mare, astfel încât cel mic să îl poată manevra ușor, fără să îl scape într-un moment de neatenție. De asemenea, dacă destinația telefonului este comunicarea cu copilul, este important ca dimensiunea să permită păstrarea telefonului într-un buzunar. Cu toate acestea, chiar dacă dimensiunea totală este bine să fie cât mai mică, nu același lucru se poate spune despre ecran. Va trebui să faci o alegere înțeleaptă, astfel încât telefonul să aibă un ecran generos, cu rezoluție înaltă și o rată de refresh mare. 

Alegerea unui telefon pentru copilul tău poate fi o misiune destul de dificilă, mai ales dacă nu ești familiarizat cu toate implicațiile tehnologice. Va trebui să ții cont de recomandările de mai sus, astfel încât cel mici să poată utiliza telefonul cu ușurință, pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, în cazul unor accidente, cum ar fi spargerea ecranului sau chiar pierderea telefonului, paguba să nu fie foarte mare încât să afecteze bugetul familiei. 

Cele mai citite articole