Sanatate

De ce se constipa bebelusii cand mananca lapte praf?

Pot exista momente cand hranirea bebelusului este o provocare. Mamele nu ar trebui sa ignore niciodata problemele pe care le au si chiar se recomanda sa discute cu pediatrul sau cu medicul de familie cu privire la toate ingrijorarile legate de hranirea cu biberonul. Daca medicul considera ca este nevoie ca mama sa treaca la hranirea cu biberonul, va recomanda probabil lapte praf Humana si astfel atat bebelusul cati si mama vor fi fericiti.

Constipatia asociata cu hranirea cu biberonul

Constipatia genereaza un mare disconfort copilului. Este adesea cauzata de dieta, asa ca se poate intampla atunci cand este utilizat lapte praf sau daca a inceput diversificarea. Este usor de tratat de acasa si de cele mai multe ori va trece dupa o zi sau poate doua.

Ce simptome are constipatia?

Simptomele constipatiei in cazul bebelusilor pot include:

  • Scaun mai rar de trei ori pe saptamana;
  • Dureri atunci cand sta pe olita si scaune mai consistente;
  • Balonare;
  • Gaze;
  • Dureri de burtica;
  • Lipsa poftei de mancare;
  • O stare generala de iritare.

Cele mai citite articole

Desi poate dura timp pana cand mama se invata cu miscarile intestinale ale bebelusului, in general, daca copilul are sub 8 saptamani si nu a avut scaun timp de 2 pana la 3 zile, se impune o discutie cu medicul in sensul acesta. In aceasta etapa, copilul ar trebui sa se ingrase, iar mama sa schimbe numeroase scutece.

Prea mult lapte, adaugand mai mult lapte praf decat este recomandat pe pachet, poate face copilul sa fie constipat si  deshidratat deoarece laptele este prea gros.

De ce apare constipatia la bebelusi?

Este destul de obisnuit ca bebelusul sa fie constipati atunci cand incep sa primeasca lapte praf pentru sugari (care este mai greu de digerat decat laptele matern) sau sa manance alimente procesate. Acest lucru se datoreaza faptului ca corpul lor invata cum sa faca fata digerarii lucrurilor noi. Cand este utiliazat laptele praf, se va acorda atentie cu privire la cantitatea de pulbere recomandata pe ambalaj. Prea mult lapte poate provoca constipatie bebelusului si poate provoca deshidratare, ambele fiind probleme care vor afecta bebelusul si starea acestuia.

Cele mai citite articole